Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[towar] Sprawdzony preparat do silników SX6000

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lkcr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[towar] Sprawdzony preparat do silników SX6000

Post autor: lkcr » 22 lip 2013, 16:30

Witam,
Chciałbym polecić produkt który sam stosuję.
Jest to niemiecki preparat SX6000 do silników.
Wlewa się go z olejem, powoduje efektywniejszą pracę silnika, mniejsze spalanie i mniejsze zużycie oleju - tak zapewnia właściciel preparatu ;)

A to co ja odczułem po zastosowaniu:
- efektywniejsza praca silnika (ponoć dzięki powłoce która osiada na ruchomych częściach silnika) - no trzeba przyznać, że teraz jak jadę na gazie to mam takie odczucia jakbym jeÂździł na benzynie - ciut żwawiej

- mniejsze spalanie - w moim przypadku przy normalnej jeÂździe wychodzi 12l wcześniej było 12,8-13l

- spalanie oleju - i tutaj muszę wyrazić swoje MEGA zadowolenie! Jak po wymianie odmy brał w granicy 250-300ml na 1000km to teraz dolewam nie więcej niż 50-80ml oleju na 1000km :D

Właściciel firmy jest bardzo konkretny i okuty w temacie. Jak ktoś jest zainteresowany to niech sobie wejdzie na:

STARCHEM SX 6000,

poczyta i zadzwoni - to nic nie kosztuje, a można się dowiedzieć znacznie więcej niż napisałem w temacie.

Ja osobiście mogę polecić.
PS. W przypadku kontaktu z właścicielem możecie powołać się na właściciela srebrnej Audi A6 lub A6Klub-u, może wskoczy jakiś rabat ;)
Fiat 126p
Peugeot 205
Suzuki Vitara 4x4
VW Golf IV 1.9 GTi
Fiat Brava
Audi A6 C5 Avant

Awatar użytkownika
The_Gie
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: The_Gie » 24 lip 2013, 08:07

W Twoim poście, poza zachwalaniem brakuje konkretów.

Koszt takiego "ulepszacza" to 300zł za 1l, gdzie do naszego silnika należało by na wymianę wlać 1.2-1.5l ponieważ według producenta 20% pojemności wymiany oleju.
Producent rozpatruje silniczek gdzie wchodzi na wymianę 3.7l , w 2.4 jaki posiadasz jest to ponad 6 litrów

Kolejna sprawa to częstość stosowania.

"Te zalety są utrzymane przez okres ok. 80.000 á 120.000 km, to znaczy, że następny raz SX6000 powinien być znowu zastosowany po przebiegu min. 80.000 km."

Awatar użytkownika
lkcr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lkcr » 24 lip 2013, 19:45

Producent Audi określa jednoznacznie: ilość oleju z wymiana filtra 5,7l, nie wiem skąd u Ciebie wzięło się ponad 6l?
Po wlaniu 1l preparatu pozostało nam do napełnienie ok 4,7l oleju. Czyli mieścimy się prawie idealnie w 20%.

Co do konkretów to odesłałem Was na stronę przedstawiciela preparatu. Nie jestem tak obeznany w temacie jak ktoś kto siedzie w tym pół życia, a nie chcę nikogo wprowadzić w błąd.

Ja zastosowałem po długim namyśle i moje problemy z braniem oleju znacznie się zmniejszyły.
Fiat 126p
Peugeot 205
Suzuki Vitara 4x4
VW Golf IV 1.9 GTi
Fiat Brava
Audi A6 C5 Avant

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polecam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja