Witam! podepne sie do tematu.. mam taki sam problem z tym tip +, -. Podpinałem auto pod VAGa i nie pokazywał żadnych błedów w skrzyni.. wszystko cacy.. No ale od początku kiedy kupiłem auto nie działa + i - . Dodatkowo jak kupowałem auto skrzynia nie miała tej osłony na lewarek (ta cała srebrna obudowa, płytka w środku itd.. była tak jak na foto nizej). Poprzedni właściciel powiedział ze osłona była zniszczona i wymontował zeby kupić nową no ale nie zdążył kupić przed sprzedarzą i dlatego nie działa tez + i - bo bedzie dopiero działało po podłączeniu z tą płytką.. Kupiłem sam osłonę z płytką na allegro i wszytsko sam sobie podłączyłem.. niby wszystko dobrze działa, podświetla itd ale + i - dalej nie działa.. ponadto był tam też taki magnesik mały wielkości powiedzmy zapałki, może mniejszy.. do czego on służy i gdzie on powinien być? Wyczytałem gdzieś na forum że powodem nie działania + i - może być brudny styk gdzieś pod osłoną, więc rozebrałem wszystko od nowa, wyczyściłem wszystko co sie dało pod tą osłoną wraz z podłączeniem osłony, choć była czysta, i złożyłem z powrotem ale ten magnesik został bo juz nie wiedziałem gdzie on był a nigdzie nie pasował.. nie było zadnego odznaczenia po magnesie.. Może to jest u mnie powodem ze nie zmienia + i -.. Jest ktoś kto ma pojęcie o tym? co możecie zasugerować zanim pojade do jakiegoś magika? pozdrawiam..Rafii_lodz pisze:oki napisze co wiem:
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... msXegQ4ryg
w pdf na stronie 6 jest "Przełacznik trybu Tiptronic -F189-" to odpowiada za przełaczenie auta w tryb Tiptronic. u mnie brakuje tam scalaków![]()
wymontowałem ostatni jaki był niestety jest na nim tylko symbol A42E który nic nie mówi![]()
przy okazji znalazłem tam poklejony magnes który sobie leżał gdzieś z boku (zastanawiam sie czy oryginalnie nie był przyklejony do lewarka pod osłona gdyż czujnik hala działa właśnie na zmianę pola magnetycznego )
możesz sprawdzić jak to u ciebie wygląda czy masz tam na płytce wszystkie scalaki (płytka jest w pionie przyczepiona do tej która lerzy pod cała osłona).
zastanawiam sie też czy to u siebie np. nie będzie brak magnesu o ile on jest tam konieczny . czytałem na którymś forum że ktoś też miał taka przygodę i w Niemczech w serwisie naprawili mu w 5 min i nie zwieli pieniędzy za to co może sugerować prosta naprawę (np przyklejenie magnesu na piankę )
Moja skrzynia poza brakiem trip zachoruje sie całkiem normalnie nie zaważyłem żadnego problemu brak jakichkolwiek błędów w komputerze.
jak byś miał problem z rozebraniem to pisz może coś podpowiem