No wydaje mi się że Bosch Service Gładysek w krk zrobi to w miarę dobrze w końcu gwarancję dają. Wtryski mam regenerowane x6 więc średnio mi się opłaca je oddawać za jakieś używki i powtórka z rozrywki... Mam okazję sprzedać swoją starą pompę do auta które idzie gdzieś tam na eksport, AKN 2giej generacji ale nie wiem czy mu podejdzie moja 106D... ogólnie mam jeszcze jedną którą miałem w aucie jak go kupowałem 106M - i pracowała tylko równie słabo jak ta obecna więc pewnie sterownik był pasujący pod AFB... i w którą teraz zainwestować??
[ Dodano: 2013-09-04, 22:13 ]
Byłem dzisiaj w warsztacie gdzie twierdzą, że mają dobrego pompiarza od pomp. Więc się wybrałem. Byłem dość zjawiskowym klientem bo każdy się za głowę łapał jak mi to auto "klepie". Pompiarz stwierdził, pozostali z resztą też... że cos z ustawieniem rozrządu mam nie tak i dźwięki jakby wydobywały się podczas spotykania zaworów z tłokami
Mechanikiem nie jestem... ale rozebrałem ten silnik już ze 2 razy do gołego słupka i za każdym razem poskładany na blokadach i wg. mnie dobrze

ale z racji tego że sam nie wiem co się dzieję nie wiem w co już wierzyć... Rozkładać tego auta już nie mam siły bo patrzeć pod maskę już nie mogę

Auto nie kopci, pali na rys, i w granicach rozsądku jedzie dość dobrze (aczkolwiek turbo przeładowywuje... )
Czy ktoś już słyszał o takiej sytuacji?? że tłoki lekko klepią po zaworach i stąd taki lekko metaliczny stukot? miałem taki na starym silniku...