Dodam iż po nabiciu klima mrozi aż miło

Według mojej wiedzy, którą nabyłem od ludzi, którzy "siedzą" w temacie wynika, że rocznie z instalacji klimatyzacji ubywa szacunkowo od 10 do 15% czynnika chłodzącego. Wydaje się więc, że w najlepszym wypadku po 3-4 latach klima ma prawo słabo chłodzić lub wcale.adrian1234792 pisze: z tego co wiem to w każdym aucie chyba z biegiem czasu tego czynnika ubywa

No tak, a jeÂździmy do nich po to by pogadać o polityce i pogodzieadrian1234792 pisze:No właśnie mam takie same zdanie, że z biegiem lat czynnika ubywa, no ale w warsztacie twardo stał przy swoim, że nie powinno wcale ubywać

No wybacz a co chciałeś wiedzieć za darmochę?! <szok>The_Gie pisze:Ubytku powinieneś mieć max 100g, a nie 400g. Gdzie robiłeś ten serwis klimy ?
Ja ostatnio też chciałem zrobić serwis (wymiana czynnika +przegląd stanu klimatyzacji). Znalazłem na darmocha.pl ogłoszenie serwisu EuroMaster (Zielona Góra->Jędrzychów).
Wynik był taki że Panowie nie mają pojęcia o klimatyzacjach, dysponują tylko urządzeniem do wymiany czynnika. Nie potrafili odpowiedzieć na żadne pytanie, a sprawdzenie czy wszystko jest okej było : wsiąść do samochodu i przyłożyć rękę do kratki i sprawdzić czy leci zimne powietrze.

No to pozostało ostrzec innych klubowiczów przed takimi ,,fachowcami"The_Gie pisze:ja wiem czy taka darmocha :P 100zł drogą nie chodzi
Wpisałem w googla zielona góra klimatyzacja, wyskoczyła oferta do jakże szanowanego serwisu EuroMaster więc skorzystałem :P
Opis oferty bardzo ładny, miło się czytało, gorzej z realizacją :P