Odgrzybianie czy osuszacz
Odgrzybianie czy osuszacz
Mam mały problem z klimatyzacją, tzn. opisze objawy:) po wyłączeniu klimy zaczynają parować trochę szyby jak wilgoć albo parno na dworze, zawsze po wyłączeniu klimy w samochodzie unosi się zapach czuć taka wilgocią, zgnilizną ... Czy to trzeba wymieniać osuszacz czy tylko odgrzybianie bo niby było robione ale ja tego osobiście nie widziałem. Jak wymieniać osuszacz to od razu jak by ktoś mi podpowiedział jak to zrobić, jak się do tego zabrać 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Osuszacz, a zapach zgnilizny w aucie to dwie różne sprawy. Musisz zrobić to co radzi Kolega wyżej ... nowy filtr kabinowy i odgrzybianie/usuwanie smrodu.arczi1987 pisze:to trzeba wymieniać osuszacz czy tylko odgrzybianie
Pigułka wiedzy o olejach silnikowych w Audi A6 i Audi A7. --> a6-c5/na-jakim-oleju-jezdza-klubowicze-t81758.html
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Kontakt:
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
miałem ten problem na początku użytkowania c5, klima była na pewno odgrzybiona i pojawiał się właśnie nieprzyjemny zapach i szyby parowały. po wymianie filtra objawy ustąpiły, od tamtej pory wymieniam filtr kabinowy dwa razy w roku i nic takiego się nie dzieje.manfredjg pisze:parowanie to własnie efekt wył .klimy bez wzgledu na stan filtra .Wyłacz sobie kolego klime teraz w tą deszczową pogode 11C ,a szyby zaparują i smrodek gwarantowany przy zagrzybieniu .grzałka pisze:.... a parowanie to nie normalka tylko filtr do wymiany.
ps.
parowanie może się pojawić kiedy podczas takiej deszczowej pogody używamy zamkniętego obiegu przy wyłączonej klimie czyli na "econ".
"econ" a obieg zamkniety to dwa rózne sposoby działania panela klimygrzałka pisze: parowanie może się pojawić kiedy podczas takiej deszczowej pogody używamy zamkniętego obiegu przy wyłączonej klimie czyli na "econ".
tj. tryb "econ" nie oznacza obiegu zamknietego ani tryb "obieg zamk." nie oznacza "econ"
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
wydaje mi się, że dosyć jasno napisałem;" kiedy używamy obiegu zamkniętego przy{ wyłączonej klimie czyli na econ}", myślę,że większość na forum wie co to obieg zamknięty i co to tryb econ.manfredjg pisze:"econ" a obieg zamkniety to dwa rózne sposoby działania panela klimygrzałka pisze: parowanie może się pojawić kiedy podczas takiej deszczowej pogody używamy zamkniętego obiegu przy wyłączonej klimie czyli na "econ".
tj. tryb "econ" nie oznacza obiegu zamknietego ani tryb "obieg zamk." nie oznacza "econ"
wczytaj się w tekst, zrozum a potem poprawiaj.
wzajemniegrzałka pisze:wydaje mi się, że dosyć jasno napisałem;" kiedy używamy obiegu zamkniętego przy{ wyłączonej klimie czyli na econ}", myślę,że większość na forum wie co to obieg zamknięty i co to tryb econ.manfredjg pisze:"econ" a obieg zamkniety to dwa rózne sposoby działania panela klimygrzałka pisze: parowanie może się pojawić kiedy podczas takiej deszczowej pogody używamy zamkniętego obiegu przy wyłączonej klimie czyli na "econ".
wczytaj się w tekst, zrozum a potem poprawiaj.