[All] Kosmetyka, pielęgnacja, zabezpieczenie...
-
0x4B25A
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Klego Yukon, nie chce Cie martwić bo to może tylko tak wyglądać na zdjeciach ale ten tylny prawy błotnik wygląda jakby był pędzlem umalowany.
Mam pytanie do znawców tematu, co to są te cleanery? Z nazwy można wywnioskowac że to coś do mycia, ale po co to stosowac po myciu szamponem? Słyszałem już o różnych kosmicznych technologiach o których detalingowcy opowiadają klientom wyciągając za to od nich kosmiczne pieniądze
ale o cleanerach nie słyszałem. Czy to też jakiś wynalazek do wyciągania kasy od zbajerowanych klientów czy może jednak coś pożytecznego?
Mam pytanie do znawców tematu, co to są te cleanery? Z nazwy można wywnioskowac że to coś do mycia, ale po co to stosowac po myciu szamponem? Słyszałem już o różnych kosmicznych technologiach o których detalingowcy opowiadają klientom wyciągając za to od nich kosmiczne pieniądze
- Lord Devil
- Forum Audi A6 / A7

Nikt się tu nie bedzie obrażałLord Devil pisze:ZIEMBA jesli nie slyszales nic o cleanerach tzn ze niewiele slyszlaes w tym temacie - oczywiscie bez obrazy. Cleaner to jedna z wazniejszych rzeczy i ma za zadanie oczyscic i przygotowac lakier przed polozeniem wosku, pomaga tez w wiazaniu wosku z lakierem. Tak to dziala. Potem wkleje sowje boje.
-
0x4B25A
- Lord Devil
- Forum Audi A6 / A7

Podstaw mi umyty samochod, a pokaze Ci ile na nim jest brudu - to nie kit. Detailerzy uzywaja tez past 3M i Menzerna miedzy innymi - nie ma szans zrobic nimi pelnej korekty w jeden dzien jesli robi to jedna osoba. Znam kilku dobrych lakiernikow i nie potrafia tak polerowac jak dobrzy detailerzy - szczerze wierze, ze bedzie ten pierwszy raz i poznam takiego, co bedzie to potrafil.
Detailing w ostatnim czasie jest bardzo modny stad wiele osob sie tego ima, niestety sporo niekompetentnych - tak to delikatnie nazwijmy.
Detailing w ostatnim czasie jest bardzo modny stad wiele osob sie tego ima, niestety sporo niekompetentnych - tak to delikatnie nazwijmy.
- yukon
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Paliwo: Benzyna
ZIEMBA, jesteś znawcą tematu, a nie widzisz na zdjęciu oprysku środkiem do usuwania smoły. Auto nie jest moją własnością, ale jest prawie w 95% w ori lakierze.
cleaner to podstawa pod wosk.
Nie widziałem jeszcze lakiernika, który potrafi zrobić korektę. Znam kilku i to bardzo dobrze, handluje również autami i już niejeden prosił mnie o porady oraz pady np. do usuwania morki
Lord Devil, dobrze gada, żal mi nieraz patrzeć na pracę mojego lakiernika, nawet nie umyje auta dokładnie z błota i piachu przed malowaniem.
cleaner to podstawa pod wosk.
Nie widziałem jeszcze lakiernika, który potrafi zrobić korektę. Znam kilku i to bardzo dobrze, handluje również autami i już niejeden prosił mnie o porady oraz pady np. do usuwania morki
Lord Devil, dobrze gada, żal mi nieraz patrzeć na pracę mojego lakiernika, nawet nie umyje auta dokładnie z błota i piachu przed malowaniem.
Społeczność forum Audi A6 i Audi A7 - https://a7klub.pl
- Lord Devil
- Forum Audi A6 / A7

yukon - dobra robota
Ode mnie tym czasem czarne Audi RS. Bardzo przyjemne 3dni polegajace na dokladnym myciu, glinka ostatnio byla grana w maju, wiec tym razem bez niej sie obeszlo. Lakier jak na czarny jest w niezlym stanie raptem kilka swirli. Ostatnio jakos Swissvax i Polishangel wiec siegnalem po Zymola. Maszynowo HDC i na to Destiny, po 30h na pocenie druga warstwa. Opony to Zymol Tyre Preserve, felgi to Zymol Wheel Coat, szyby Zymol Glas i GTechniq G1 oraz uszczelki Zymol Seal. Milego ogladania.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Ode mnie tym czasem czarne Audi RS. Bardzo przyjemne 3dni polegajace na dokladnym myciu, glinka ostatnio byla grana w maju, wiec tym razem bez niej sie obeszlo. Lakier jak na czarny jest w niezlym stanie raptem kilka swirli. Ostatnio jakos Swissvax i Polishangel wiec siegnalem po Zymola. Maszynowo HDC i na to Destiny, po 30h na pocenie druga warstwa. Opony to Zymol Tyre Preserve, felgi to Zymol Wheel Coat, szyby Zymol Glas i GTechniq G1 oraz uszczelki Zymol Seal. Milego ogladania.

- yukon
- Forum Audi A6 / A7

- Lord Devil
- Forum Audi A6 / A7

- yukon
- Forum Audi A6 / A7

Lord Devil, jakby był czas na mycie
pewnie połowę tych osadów można było ściągnąć bezdotykowo, ale trzeba szybko ogarniać takie tematy