Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

wentylatory na max po wlaczeniu klimy

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
marach8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

wentylatory na max po wlaczeniu klimy

Post autor: marach8 » 21 cze 2013, 21:37

witam
koledzy mam problem z wentylarorami po wlaczeniu klimy *auto lub zgaszona dioda econ* odpalaja sie dwa wentylatory i daja jak szalone nigdy tak nie mialem
przytrafilo sie to mi dzisiaj pierwszy raz po przejechaniu jakis 7km w cyklu miejskim auto wczesniej jezdzilo wiec tem cieczy miala 90stopni wskazowka dalej ne wyszla dodam ze wczoraj robili mi klime.
ponac jedna sruba mocujaca sprezarke pekla i musieli dac nowa bo dostawala drgan podczas jazdy i subst.chlodzaca uciekala
wczoraj po odebraniu auta bylo normalnie i wiecej km przejechalem za kilka tyg mam powrot do kraju i klima mi sie napewno przyda a gdy ja wlaczam auto jak by trzeslo przez te wentylatory jak by je zarzynalo
dodam ze na wylaczonym silniku a wlaczonym zaplonie klima ne chlodzi tak jak na odpalonym silniku czyto normalne??
koledzy prosze o pomoc

[ Dodano: 2013-06-23, 10:34 ]
zainteresowanie tematem kiepskie
dodam ze wczoraj konsultowalem sie z mecchanikiem i twierdzi ze wentylatory moga sie odrazy zalaczac w zaleznosci od temperatury na zewnatrz
wtedy bylo cieplo
dzis mam okolo 15 stopni auto po nocy odpalam wlaczam klime i odrazu wlaczaja sie dwa wentylatory to normalne??
dodam ze wtedy okropnie to bylo wyczuwalne na aucie tzn na nogi sie przeniosly drgania karoserii
dzis nie auto pracowalo ruwno itp
nikt nie mial podobnie??

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja