Witam Panowie mam takie pytanie byłem dziś na wymianie przewodów hamulcowych na tyle..miałem też problem z zapadającym się pedale hamulca.Wreście doslismy co było przyczyna a mianowicie był tam jakis zatrzask nie wiem dokladnie jak to się nazywa który miał przytrzymywac hamulec. Gdy to zrobiliśmy zrobiło się tak że hamulec robi sie twardy jak decha a po chwili puszcza a na dodatek światła stopu się nie wyłączają i na dodatek jest jeszcze takie coś nie za każdym razem po hamowaniu daje gazu a samochód nie przyśpiesza?? Czy to jest wina serwo i pompy że powoduje to wszystko??
Proszę o pomoc gdyż samochodem jade na urlop i nie wiem co się spodziewac.
Twardy hamulec czy to serwo??
Twardy hamulec czy to serwo??
Moje mody:
Ledy w podświetlaniu tablicy rej.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Tak, przed chwilą pisałem problem-z-hamulcami-vt58271.htm

Pedał nie wraca do swojej pozycji wyjściowej, to znaczy do samej góry, i to stąd te objawy. Po prostu czujnik czyta że pedał jest wciśnięty.tomasUK pisze:Gdy to zrobiliśmy zrobiło się tak że hamulec robi sie twardy jak decha a po chwili puszcza a na dodatek światła stopu się nie wyłączają i na dodatek jest jeszcze takie coś nie za każdym razem po hamowaniu daje gazu a samochód nie przyśpiesza

Warsztat, naprawy Audi A6.
u mnie coś jest pogmatwanie ktoś juz w tym sie bawail ale jak narazie jest ok hamuje a to najwazniejsze w srode odrazu jak dojade do pl oddaje samochód niech mechanik z tym sie bawi...zrobilismy dzis ten myk co byl na poczatki i teraz jest lepiej z tym hamowaniem...a czy do sprawdzania tych ABS musze się pod kompoa podczepiac??
Moje mody:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic