Pompawspomagania po wymianie
-
- Forum Audi A6 / A7
Pompawspomagania po wymianie
Witam, Panowie mam takie pytanie bo wymieniłem pompę wspomagania bo juz na postoju nie dało się jej słuchać, oczywiście na uzywke, poprawa o 99% po 2 tygodniach zaczyna się od nowa wszystko! I tu moje pytanie czy może to być spowodowane przez manglownice bo słyszałem że jest tam coś takiego jak filterek lub zaworek zwrotny .
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Spróbuj dokładnie wyczyścić układ wspomagania, nalej nowego oleju Febi. I nie zapomnij o odpowietrzeniu.
Tu masz lekturę, poczytaj zastosuj i będzie chodzić jak nowa
wyje-pompa-od-wspomagania-vt43699.htm
A jak to będziesz miał mało, to poszukaj więcej w dziale Układ Kierowniczy.
Tu masz lekturę, poczytaj zastosuj i będzie chodzić jak nowa

wyje-pompa-od-wspomagania-vt43699.htm
A jak to będziesz miał mało, to poszukaj więcej w dziale Układ Kierowniczy.
Warsztat, naprawy Audi A6.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Niekoniecznie kolega musi spisać tą drugą pompę na straty. Myślę że po dokładnym wypłukaniu zalaniu dobrym olejem i odpowietrzeniu pompa będzie śmigać że hej. Możliwe że niepotrzebnie wymienił pompę, mogła potrzebować tylko takiego zabiegu.pastaldo pisze:mi ostatnio wymieniali w zakładzie pompę to jakimś środkiem dokładnie płukali cały układ bo było podobno tyle opiłków że szok. Więc pewnie te opiłki spowodowały zgon tej drugiej pompy.
- pastaldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Oby Twa optymistyczna wija się sprawdziła. Ale jak rozmawiałem z mechanikiem to tam sa delikatne gładzie które pracuja z dużym spasowaniem i każde zanieczyszczenia w postaci opiłkow moga być śmiercionośne dla pompy.szalony pisze:Niekoniecznie kolega musi spisać tą drugą pompę na straty. Myślę że po dokładnym wypłukaniu zalaniu dobrym olejem i odpowietrzeniu pompa będzie śmigać że hej. Możliwe że niepotrzebnie wymienił pompę, mogła potrzebować tylko takiego zabiegu.pastaldo pisze:mi ostatnio wymieniali w zakładzie pompę to jakimś środkiem dokładnie płukali cały układ bo było podobno tyle opiłków że szok. Więc pewnie te opiłki spowodowały zgon tej drugiej pompy.
Oczywiście życzę by na płukaniu się skończyło.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Po montażu używanej lub regenerowanej pompy, oraz po czyszczeniu układu wspomagania należy po przejechaniu ok. 500 km wymienić płyn w układzie wspomagania w celu wypłukania pozostałych zanieczyszczeń. Taką regułkę sobie przypomniałem
Więc załóżmy że kolega hugosanczez w ciągu dwóch tygodni przejechał około 500 km.