Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Wasze opinie na temat nagłośnienia Audi A6 C5 2003r

Car Audio
8matix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wasze opinie na temat nagłośnienia Audi A6 C5 2003r

Post autor: 8matix » 15 cze 2013, 11:28

Witam serdecznie jestem tutaj nowy.Nazywam się Damian. Przymierzam się do zakupu audi a6 kombi z 2003 roku i mam do was pytanie. Jak oceniacie nagłośnienia w waszym samochodzie mówię tutaj o standardowych głośnikach oraz radiu. Ile głośników posiada w standardzie oraz
jakiej firmy? Osobiście zależy mi na fajnym bassie a nie miałem jeszcze przyjemności siedzieć w takim audi dlatego pytam was gdyż w następnym tygodniu wyruszam na poszukiwania takiego autka. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tomasUK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tomasUK » 15 cze 2013, 12:13

Powiem Ci kolego tak ja u siebie mam seryjne radyjko wraz z głośnikami. Przy zakupie auta nie miałem zmieniarki bo ktoś ją wyją już wcześniej dla tego zakupiłem transmiter aby nie wywalać radia bo pasuje ono do całości ale ze ten transmiter to linie grał to dokupiłem po prostu kasetę gdzie podłączasz mp3 i hula jak ta lala...i powiem Ci że głośniki dają rade jestem zadowolony z nich i mam nadzieje ze nie będę musiał na razie ich wymieniac. <radocha>
Moje mody:
Ledy w podświetlaniu tablicy rej.

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2006
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 15 cze 2013, 14:53

generalnie sprzęcik daje radę, wiadomo że można to i owo poprawić, ale jak na fabryczne nagłośnienie to jest naprawdę ok.
w poprzednich autach budowałem sobie zestawy aby fajnie hulało a tutaj po zakupie stwierdziłem, że mi to wystarczy. tylko w moim przypadku być może to już oznaka starości :>
tak czy inaczej jak kupisz to usłyszysz jak to gra i wtedy zdecydujesz czy dla ciebie będzie to ok czy trzeba cosik pozmieniać

Awatar użytkownika
Bartek_Brzeg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bartek_Brzeg » 15 cze 2013, 16:00

Jeszcze zależy też czy trafisz ze zwykłym nagłośnieniem czy Bose. Bose gra trochę lepiej. Jeśli chodzi o ilość głośników to masz w drzwiach 4 basowe i 4 gwizdki (wysokotone) + subwoofer w bagażniku. Jak kupiłem już z nagłośnieniem Bose i jestem zadowolony. Jednak radyjko wymieniłem na Kenwooda bo miałem z poprzedniego auta a akurat miało też czerwone podświetlenie (niemal identycznie jak w aucie :D). Wygląda to całkiem dobrze jak mój gust. Z początku myślałem nad zamontowaniem skrzyni basowej i wzmaka ale posłuchałem trochę i nie jest to potrzebne. Ufff... trochę się rozpisałem :D Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwaĂą :D

8matix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 8matix » 15 cze 2013, 19:27

Super. Dziękuje za sporo informacji :) .
@Bartek_Brzeg
Jak najlepiej przy zakupie sprawdzić jakiej firmy jest nagłośnienie? Jest możliwość sprawdzenia bez rozkręcania autka ? Jestem jeszcze młody dlatego cenie sobie dobre brzmienie i też właśnie już zakładałem czy przyda mi się jakiś subwoofer + wzmacniacz boje się również czy to nie oszpeci brzmienia ponieważ mam głośnik 300w rms sredniej półki. W czwartek wyjeżdżam po autko jak zakupie to z pewnością zamieszczę tutaj zdjęcia i dołączę do klubu ;) Pozdrawiam
Ps: Sporo tutaj ciekawych pomysłów na upiększenie autka zapewne skorzystam z kilku <lol>

Awatar użytkownika
maciejjernas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maciejjernas » 15 cze 2013, 22:36

Jeżeli w samochodzie jest nagłośnienie BOSE to jest to napisane na osłonach głośników.

Mati86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mati86 » 15 cze 2013, 22:41

Osłony zawsze można zmienić, ale BOSE naprawdę daje radę na ori radiu + zmieniarka
Mati

Awatar użytkownika
hemiV8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Moje auto: A6 C5
Rocznik: 2002
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: hemiV8 » 15 cze 2013, 23:53

Mati86 pisze:Osłony zawsze można zmienić,
Osłon głośników nie zmienisz trzeba zmienić całe boczki i wątpię czy komuś by się to opłacało.

8matix,

Jeżeli kupujesz avanta w bagażniku z prawej strony jest subwoofer ze wzmacniaczem z logo BOSE. Poza tym jak usłyszysz jak "to" gra będziesz wiedział że to jest BOSE hehe :)

8matix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 8matix » 16 cze 2013, 00:03

właśnie kupuje avanta :] Kurcze no to w takim razie nie mogę się już doczekać,aż pierwszy raz uruchomię sprzęcik. Jeszcze raz wielkie dzięki

@edit
Z tego co się dowiedziałem to jest najprawdopodobniej " audi symphony "

Awatar użytkownika
HattoriHonza
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Moje auto: A6 C4
Rocznik: 1994
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Post autor: HattoriHonza » 17 cze 2013, 13:34

Symphony to nazwa radia Blaupunkta, które było zarówno w zwykłym nagłośnieniu jak i BOSE. Jednakże jeśli typ Ci mówi, że ma nagłośnienie Symphony, to nie ma BOSE. Bo jakby miało BOSE, to wiedziałby o tym i rozpowiadał wszem i wobec, że jest BOSE :P Ale nie cierp, standard też dobrze gra.

8matix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 8matix » 17 cze 2013, 16:03

Witam coś mi się jednak pomyliło teraz jestem na sto procent pewny ,że to radio wygląda tak.

Obrazek

Wiecie może coś o tym radiu?Jak widać chyba nie posiada odtwarzacza CD.Pozdrawiam.

W aucie to wygląda tak.
Obrazek

saintdf

Post autor: saintdf » 17 cze 2013, 19:35

Jeśli nie masz zmieniarki podłączonej do radyjka to lipa.Będzie trzeba się zaopatrzyć w zmieniarkę lub adapter.Mi ori nagłośnienie nie wystarczyło,choć gra naprawdę ładnie.Zaopatrzyłem moją C6 we wzmaka,suba i kondensator.Pięknie masuje plecy teraz ;)

8matix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 8matix » 17 cze 2013, 19:48

@saintdf
Mógłbyś bardziej rozwinąć temat suba?Dokładniej chodzi mi czy wymieniłeś oryginalny czy grają ci 2 w bagażniku? Ile wat rms subek oraz jak współgrają przednie głośniki z mocnym basem z tyłu.Pozdrawiam

saintdf

Post autor: saintdf » 17 cze 2013, 19:57

Mi grają oba subki.Mój ma 700 wacików.Przednie głośniki grają na tyle dobrze,że nie narzekam na tylni bas.W temacie Subwoofer montaż masz parę fotek.Sub mój to EM Phaser Extreme T3

8matix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 8matix » 18 cze 2013, 20:01

Witam ponownie,żeby nie zaśmiecać forum postanowiłem pociągnąć wszystko w tym temacie. Lepszym rozwiązaniem jest zakupienie transmitera do oryginalnego radia czy zakup nowego radia ? Mam tutaj na myśli radio do 400 zł nie koniecznie nowe,ponieważ często można znaleźć ciekawe radio używane na gwarancji jeszcze.Dodam również ,że planuje zamontować skrzynie basową około 300-400 w.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl