Wasze opinie na temat nagłośnienia Audi A6 C5 2003r
Wasze opinie na temat nagłośnienia Audi A6 C5 2003r
Witam serdecznie jestem tutaj nowy.Nazywam się Damian. Przymierzam się do zakupu audi a6 kombi z 2003 roku i mam do was pytanie. Jak oceniacie nagłośnienia w waszym samochodzie mówię tutaj o standardowych głośnikach oraz radiu. Ile głośników posiada w standardzie oraz
jakiej firmy? Osobiście zależy mi na fajnym bassie a nie miałem jeszcze przyjemności siedzieć w takim audi dlatego pytam was gdyż w następnym tygodniu wyruszam na poszukiwania takiego autka. Pozdrawiam
jakiej firmy? Osobiście zależy mi na fajnym bassie a nie miałem jeszcze przyjemności siedzieć w takim audi dlatego pytam was gdyż w następnym tygodniu wyruszam na poszukiwania takiego autka. Pozdrawiam
Powiem Ci kolego tak ja u siebie mam seryjne radyjko wraz z głośnikami. Przy zakupie auta nie miałem zmieniarki bo ktoś ją wyją już wcześniej dla tego zakupiłem transmiter aby nie wywalać radia bo pasuje ono do całości ale ze ten transmiter to linie grał to dokupiłem po prostu kasetę gdzie podłączasz mp3 i hula jak ta lala...i powiem Ci że głośniki dają rade jestem zadowolony z nich i mam nadzieje ze nie będę musiał na razie ich wymieniac.
Moje mody:
Ledy w podświetlaniu tablicy rej.
Ledy w podświetlaniu tablicy rej.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
generalnie sprzęcik daje radę, wiadomo że można to i owo poprawić, ale jak na fabryczne nagłośnienie to jest naprawdę ok.
w poprzednich autach budowałem sobie zestawy aby fajnie hulało a tutaj po zakupie stwierdziłem, że mi to wystarczy. tylko w moim przypadku być może to już oznaka starości
tak czy inaczej jak kupisz to usłyszysz jak to gra i wtedy zdecydujesz czy dla ciebie będzie to ok czy trzeba cosik pozmieniać
w poprzednich autach budowałem sobie zestawy aby fajnie hulało a tutaj po zakupie stwierdziłem, że mi to wystarczy. tylko w moim przypadku być może to już oznaka starości
tak czy inaczej jak kupisz to usłyszysz jak to gra i wtedy zdecydujesz czy dla ciebie będzie to ok czy trzeba cosik pozmieniać
- Bartek_Brzeg
- Forum Audi A6 / A7
Jeszcze zależy też czy trafisz ze zwykłym nagłośnieniem czy Bose. Bose gra trochę lepiej. Jeśli chodzi o ilość głośników to masz w drzwiach 4 basowe i 4 gwizdki (wysokotone) + subwoofer w bagażniku. Jak kupiłem już z nagłośnieniem Bose i jestem zadowolony. Jednak radyjko wymieniłem na Kenwooda bo miałem z poprzedniego auta a akurat miało też czerwone podświetlenie (niemal identycznie jak w aucie :D). Wygląda to całkiem dobrze jak mój gust. Z początku myślałem nad zamontowaniem skrzyni basowej i wzmaka ale posłuchałem trochę i nie jest to potrzebne. Ufff... trochę się rozpisałem :D Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwaĂą :D
Super. Dziękuje za sporo informacji .
@Bartek_Brzeg
Jak najlepiej przy zakupie sprawdzić jakiej firmy jest nagłośnienie? Jest możliwość sprawdzenia bez rozkręcania autka ? Jestem jeszcze młody dlatego cenie sobie dobre brzmienie i też właśnie już zakładałem czy przyda mi się jakiś subwoofer + wzmacniacz boje się również czy to nie oszpeci brzmienia ponieważ mam głośnik 300w rms sredniej półki. W czwartek wyjeżdżam po autko jak zakupie to z pewnością zamieszczę tutaj zdjęcia i dołączę do klubu Pozdrawiam
Ps: Sporo tutaj ciekawych pomysłów na upiększenie autka zapewne skorzystam z kilku
@Bartek_Brzeg
Jak najlepiej przy zakupie sprawdzić jakiej firmy jest nagłośnienie? Jest możliwość sprawdzenia bez rozkręcania autka ? Jestem jeszcze młody dlatego cenie sobie dobre brzmienie i też właśnie już zakładałem czy przyda mi się jakiś subwoofer + wzmacniacz boje się również czy to nie oszpeci brzmienia ponieważ mam głośnik 300w rms sredniej półki. W czwartek wyjeżdżam po autko jak zakupie to z pewnością zamieszczę tutaj zdjęcia i dołączę do klubu Pozdrawiam
Ps: Sporo tutaj ciekawych pomysłów na upiększenie autka zapewne skorzystam z kilku
- maciejjernas
- Forum Audi A6 / A7
- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Osłon głośników nie zmienisz trzeba zmienić całe boczki i wątpię czy komuś by się to opłacało.Mati86 pisze:Osłony zawsze można zmienić,
8matix,
Jeżeli kupujesz avanta w bagażniku z prawej strony jest subwoofer ze wzmacniaczem z logo BOSE. Poza tym jak usłyszysz jak "to" gra będziesz wiedział że to jest BOSE hehe
- HattoriHonza
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1994
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Witam ponownie,żeby nie zaśmiecać forum postanowiłem pociągnąć wszystko w tym temacie. Lepszym rozwiązaniem jest zakupienie transmitera do oryginalnego radia czy zakup nowego radia ? Mam tutaj na myśli radio do 400 zł nie koniecznie nowe,ponieważ często można znaleźć ciekawe radio używane na gwarancji jeszcze.Dodam również ,że planuje zamontować skrzynie basową około 300-400 w.