[a6 c6 bre 2.0 tdi] wibracje!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
W moim Audi tez wibruje, (odczuwalnie wkurzajaco
). U mnie jest jeszcze tak , gdy auto jest na biegu jalowym i zaczyna telepac to dodaje delikatnie gazu i trzymam go na 1000 moze ciut wiecej obrotow i przestaje ale gdy puszcze gaz to znow trzepie
, czy ktos tak prubowal robic?? mechanik ze mnie marny, wiec tylko pisze co u mnie i z tego co czytam to rozrzad do delikatnej porawki, soft silnika, i pompowrystki sprawdzic i moze przestanie?? Autko mam rok przebieg 140tys.

zdrawko82 pisze:W moim Audi tez wibruje, (odczuwalnie wkurzajaco). U mnie jest jeszcze tak , gdy auto jest na biegu jalowym i zaczyna telepac to dodaje delikatnie gazu i trzymam go na 1000 moze ciut wiecej obrotow i przestaje ale gdy puszcze gaz to znow trzepie
, czy ktos tak prubowal robic?? mechanik ze mnie marny, wiec tylko pisze co u mnie i z tego co czytam to rozrzad do delikatnej porawki, soft silnika, i pompowrystki sprawdzic i moze przestanie?? Autko mam rok przebieg 140tys.
Znam ten temat. Jeżeli poduszki, wtryski i dwumas są OK, to rozwiązaniem jest poprawne ustawienie rozrządu. Ja miałem wymiane rozrządu i mechanik coś spaprał. Mój nowy mechanik wszystko poprawił i autko jak nowe. Wystarczy podłączyć VAG-a i sprawdzić kąt wtrysku. Ze wszytskich napraw ta jest chyba najtańsza.
Powodzenia.