Witam, mam problem, nie wiem jeszcze czy mały czy duży.
Podczas zwykłej jazdy nagle samochód gaśnie, nie da się odpalić tak jakby za mały prąd szedł na rozrusznik, ledwo kręci i nie odpala. Po 10 minutach odpala bez problemu, zrobiłem przegazówkę małą (2,5tys obr) i nagle słyszę jakby syczenie, czy też stuki. Otwieram maskę i głośniej, gaszę silnik i widzę jak przez korek od wlewu płynu od wspomagania wyciska mi owy płyn. Czy miał ktoś coś podobnego? Nie wiem jak to ugryÂźć, dopiero jutro będę zaglądał konkretniej co jest tam nie tak. Czy możliwe że pompa pada i się robi ciśnienie że aż gotuje płyn?
Zagotowany płyn od wspomagania
Witam Wlasnei mam podobny problem Jestem u rodzinz w austri i probuje dojsc dlaczego pieni mi sie plyn w ukladzie Wymieniona zostala pompa na nowa I zbiorniczekKissEK pisze:Witam, mam problem, nie wiem jeszcze czy mały czy duży.
Podczas zwykłej jazdy nagle samochód gaśnie, nie da się odpalić tak jakby za mały prąd szedł na rozrusznik, ledwo kręci i nie odpala. Po 10 minutach odpala bez problemu, zrobiłem przegazówkę małą (2,5tys obr) i nagle słyszę jakby syczenie, czy też stuki. Otwieram maskę i głośniej, gaszę silnik i widzę jak przez korek od wlewu płynu od wspomagania wyciska mi owy płyn. Czy miał ktoś coś podobnego? Nie wiem jak to ugryÂźć, dopiero jutro będę zaglądał konkretniej co jest tam nie tak. Czy możliwe że pompa pada i się robi ciśnienie że aż gotuje płyn?
Problem nadal nie znika Znalazlem tez nieszczelnosc Ale pieni nadal
(wujek przyznal sie ze jezdzil bez wspomagania dobra chwile) Czy mogla tez walnac maglownica?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cde ... d1eee.html
A W TAKI SPOSOB UDALO MI SIE DOBRAC DO POMPY
POZDRAWIAM
[ Dodano: 2013-05-20, 18:55 ]
...Dzis zdiagnozowalem przyczyne

oto gdzie zasysa powietrzem i pieni

Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, 18:03 przez qcyk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Toperz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jesteś całkowicie pewien że to przez uszczelniacz? U siebie ostatnio widziałem uszkodzoną tą osłonę, w prawdzie na razie jest jeszcze sucho ale niedługo biorę się za jej wymianę.qcyk pisze:...Dzis zdiagnozowalem przyczynehttp://www.fotosik.pl/pok...4f1661fe37.html
oto gdzie zasysa powietrzem i pieniMaglownica do wymiany
Fuck Fuel Economy
Witam po jakims czasie
Wlasnie wczoraj dopiero udalo mi sie prawie naprawic audi
...pierwsza poszla wymieniona pompa Potem wyjeta maglownica i zawieziona do polski do regeneracji
2 dni skladania i dalej kupa
Ale cos mnie tknelo i ominelem chlodniczke i wpielem bezposrednio przewod do zbiorniczka od maglownicy
I ku mojemu zdziwieniu pompa ucichla i jest wspomaganie Czyli poszedl prawdopodobnie przewod ...zbiorniczek-chlodniczka z tym zaworkiem
....Moze to komus kiedys pomoze jak bedzie mial podobne obiawy i nie bedzie mial takich kosztow jak my
Pozdrawiam
Wlasnie wczoraj dopiero udalo mi sie prawie naprawic audi

...pierwsza poszla wymieniona pompa Potem wyjeta maglownica i zawieziona do polski do regeneracji
2 dni skladania i dalej kupa

....Moze to komus kiedys pomoze jak bedzie mial podobne obiawy i nie bedzie mial takich kosztow jak my
Pozdrawiam