Witam Forumowiczów!
Mam ogromny problem ze sprzęgłem w moim Audi a6 c5, 1,8 T. Raz działa, a raz nie. Pewnego razu podczas jazdy uciekło do połowy, a za chwilę do podłogi, biegi dało się jeszcze wrzucić. Po zatrzymaniu już żaden nie wchodził. Po kilku godzinach zaczęło działać normalnie. Aż do kolejnego razu. Wymieniłem wysprzęglik, sprawdziłem pompkę przy skrzyni biegów, odpowietrzyłem sprzęgło i wszystko działało przez 2 tygodnie bez zarzutu, aż do dziś. Podczas jazdy nagle przy wrzucaniu biegu sprzęgło uciekło do podłogi i już dalej nie zajechałem. Jednak po kilku godzinach sprzęgło znów zaczęło działać. Co może być przyczyną takiego zachowania? Czekam na sugestie i odpowiedzi. Pozdrawiam
[ MANUAL] Problem ze sprzęgłem
Dzięki za linka, ale już czytałem ten post. Za pierwszym razem kiedy mi sprzęgło wpadło w podłogę. Właśnie tym się sugerowałem wymieniłem wysprzeglik, odpowietrzyłem sprzęgło. wydawało się być ok, a po ok 2 tygodniach problem powrócił. Może jednak jeszcze jakieś sugestie? pozdrawiam
Dodam, że podczas jazdy wszystko jest ok i w pewnym momencie od razu pedał wpada zupełnie w podłoge ( w innym poście ktoś pisał o podobnym problemie ale że powoli się zapadało). Nie wiem też czy to może mieć związek, ale zauważyłem że ten problem występuje kiedy samochód jest nagrzany (stał załóżmy pół dnia na słońcu).
Dodam, że podczas jazdy wszystko jest ok i w pewnym momencie od razu pedał wpada zupełnie w podłoge ( w innym poście ktoś pisał o podobnym problemie ale że powoli się zapadało). Nie wiem też czy to może mieć związek, ale zauważyłem że ten problem występuje kiedy samochód jest nagrzany (stał załóżmy pół dnia na słońcu).
Spróbuj odpowietrzyć:
Odpowietrzanie sprzęgła
Odpowietrzanie sprzęgła
Witam chciałbym podziękować za wszelkie sugestie. Wymieniłem wysprzęglik na nowy ( wczęsniej wymieniany był na używany - moja glupota i chęć zaoszczędzenia) i poki co wszystko gra;) układ odpowietrzony. Na początku sprzęgło było dziwnie miękkie ale już się unormowało. Za 2 tyg wyjazd na wakacje - mam nadzieje ze bez żadnych niespodzianek. Dzięki