Mam przedliftowe a6c5 (2001). Rok temu wymieniłem całe nagłośnienie na BOSE (1998 rok) oraz zegary (2003).
Ostatnio zakupiłem radio Concert II. Zamontowałem, podpiąłem CAN-H i CAN-L. Głośniki i sub grają (tylne trochę ciszej), ale problem w tym, że nie wyświetla mi się napis BOSE na wyświetlaczu podczas uruchamiania. W instrukcji radia jest napisane, że powinien się wyświetlać. Ustawiłem kodowanie wg Ross-tech na początku na 00017 (gen I), a następnie 02200 (gen II). Nic nie pomogło. Co można jeszcze zrobić? Czy Concert może być w trybie BOSE, mimo braku napisu podczas uruchamiania?
Dodam jeszcze, że w 8-pinowym gnieÂździe od m.innymi zasilania radia jest pin z oznaczeniem BOSE, który nie jest u mnie wykorzystany (nie było go z wiązką od BOSE).
W Concercie I zamiast tego była GALA. Do czego ten pin może służyć?
Kolejny problem polega na tym, że mimo tego iż posiadam radio z chowanymi gałkami, to nie mogę zamknąć klapki od radia. Brakuje dosłownie kilku milimetrów. Co może być nie tak? Gałki chowają się za mało? Poliftowy kokpit jest inny?
Radio jest w ogóle jakieś dziwne. Chowane gałki, numer na obudowie 8p0 035 186G (do tego napisy sugerujące, że jest z A3), a w VAG-COM pokazuje mi 4b0 035 186G. Więc wnioskuję, że prawdopodobnie było coś kombinowane. Załączam zdjęcia poglądowe:
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za pomoc.