Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Concert II + BOSE

Car Audio
ODPOWIEDZ
hyde
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Concert II + BOSE

Post autor: hyde » 28 maja 2013, 14:42

Witam. Przeszukałem już chyba całe forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.

Mam przedliftowe a6c5 (2001). Rok temu wymieniłem całe nagłośnienie na BOSE (1998 rok) oraz zegary (2003).
Ostatnio zakupiłem radio Concert II. Zamontowałem, podpiąłem CAN-H i CAN-L. Głośniki i sub grają (tylne trochę ciszej), ale problem w tym, że nie wyświetla mi się napis BOSE na wyświetlaczu podczas uruchamiania. W instrukcji radia jest napisane, że powinien się wyświetlać. Ustawiłem kodowanie wg Ross-tech na początku na 00017 (gen I), a następnie 02200 (gen II). Nic nie pomogło. Co można jeszcze zrobić? Czy Concert może być w trybie BOSE, mimo braku napisu podczas uruchamiania?
Dodam jeszcze, że w 8-pinowym gnieÂździe od m.innymi zasilania radia jest pin z oznaczeniem BOSE, który nie jest u mnie wykorzystany (nie było go z wiązką od BOSE).
W Concercie I zamiast tego była GALA. Do czego ten pin może służyć?

Kolejny problem polega na tym, że mimo tego iż posiadam radio z chowanymi gałkami, to nie mogę zamknąć klapki od radia. Brakuje dosłownie kilku milimetrów. Co może być nie tak? Gałki chowają się za mało? Poliftowy kokpit jest inny?
Radio jest w ogóle jakieś dziwne. Chowane gałki, numer na obudowie 8p0 035 186G (do tego napisy sugerujące, że jest z A3), a w VAG-COM pokazuje mi 4b0 035 186G. Więc wnioskuję, że prawdopodobnie było coś kombinowane. Załączam zdjęcia poglądowe:

Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za pomoc.

Obrazek

Obrazek

hyde
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: hyde » 29 maja 2013, 15:58

gembas, Dzięki wielkie :) wycięcie otworów powinno trochę pomóc. Gorzej z samymi gałkami bo już dalej się ich wcisnąć nie da. Pewnie coś przerabiane było ;/

hyde
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: hyde » 29 maja 2013, 19:29

adamze27, kodowałem Vag-Comem 409.1, więc podpowiedzi brak. Próbowałem wielu kombinacji...ale niestety bezskutecznie :(

hyde
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: hyde » 29 maja 2013, 23:43

adamze27, przedział niskich i wysokich tonów jest od -6 do +6, ale instrukcja od concerta II nie mówi nic o innych przedziałach w przypadku BOSE. Przeszukując forum natknąłem się na pewną interesującą wypowiedź:

temat: -a6-c5-jak-wylaczyc-bose-w-concert-nie- ... t37505.htm
majster_klepka pisze:Kolega pisał, że radio wyświetla mu napis BOSE a jeżeli wyświetla przy odpalaniu napis BOSE to jest to concert I. Concert II wyświetla napis bose tylko jak dostanie sygnał z modułu komfortu, że siedzi w samochodzie z BOSE. A tego nie było w samochodach przed 2001 rokiem...
i tu się rodzi pytanie. czy da się dostarczyć w jakiś sposób ten sygnał do radia?

rob78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rob78 » 16 cze 2013, 15:13

kolego moim zdaniem to galki za bardzo wystaja sprobuj je wcisnac delikatnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja