[A6 C6]Wymiana filtra kabinowego
Witam wszystkich, również przymierzam się do wymiany filtrów kabinowych ale już sam nie wiem jak je wymienić. Znalazłem na forum kilka sposobów na ich wymianę ale mam pytanie czy da się do zrobić od strony komory silnika?? Przez tą pokrywę w górnym lewym rogu
Druga sprawa jaki filtr wybrać? Na stronie Mann'a znalazłem dwa pasujące do mojego modelu (C6 silnik BRE)
1 filtr: CU-3023-2
2 filtr: CUK 3023-2
Druga sprawa jaki filtr wybrać? Na stronie Mann'a znalazłem dwa pasujące do mojego modelu (C6 silnik BRE)
1 filtr: CU-3023-2
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
NieAdadadi pisze:zrobić od strony komory silnika?? Przez tą pokrywę w górnym lewym rogu
one niczym się nie różnią, / chociaż tam pisze że jeden z nich jest do klimy komfort plus (lub coś podobnie) - bzdura /,i z tego co pamiętam - naciśnij na jeden z nich i tam masz instrukcję wymiany.Adadadi pisze:Druga sprawa jaki filtr wybrać?
I jeszcze jedno, są filtry zwykłe i z węglem aktywnym, ja wymieniam 2 x do roku - filtr zwykły.
-
- Forum Audi A6 / A7
Wielkie dzięki
Pozostaje mi teraz kupić filtry i je wymienić, wątpię żeby ktoś do nich zaglądał odkąd samochód wyjechał z lini produkcyjnej. Siedzą tam pewnie od 2006r
Wpadłem na coś jeszcze. Czy box filtrów (gdy nie będzie w nim filtrów) można spryskać preparatem do odgrzybiania wentylacji?? Są takie w sprayu

Wpadłem na coś jeszcze. Czy box filtrów (gdy nie będzie w nim filtrów) można spryskać preparatem do odgrzybiania wentylacji?? Są takie w sprayu
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=do+odgrzybiania
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
w tym przypadku opowiadasz bajki, czytaj co kolega Adadadi napisał:Czasem mogą zdarzyć się pojedyncze sztuki. Trzeba czytać opis na opakowaniu. ORI Audi jest podwójny
te 2 oznaczają - filtr x 2, a pojedynki to są jakieś wynalazkiAdadadi pisze:1 filtr: CU-3023-2
w tej chwili pomoże jak umarłemu kadzidło0x4B25A pisze:Można, ale przed założeniem filtra
Nie rozumiem skąd tyle niepotrzebnych i negatywnych emocji... nie opowiadam bajek.camelllcamelll pisze:w tym przypadku opowiadasz bajki, czytaj co kolega Adadadi napisał:
Stwierdzam tylko, że występują do nas filtry przeciwpyłkowe, które są sprzedawane pojedynczo w pudełkach np. firmy Knecht (a one wynalazkami raczej nie są).
Adadadi pisze:Czy box filtrów (gdy nie będzie w nim filtrów) można spryskać preparatem do odgrzybiania wentylacji?? Są takie w sprayu
Nie uważam tak. Kolega wyraźnie zaznaczył, że zrobi to zanim w 'boxie' znajdą się filtry... taka też jest procedura w przypadku klasycznego odgrzybiania klimatyzacji...camelllcamelll pisze:0x4B25A napisał/a:
Można, ale przed założeniem filtra
w tej chwili pomoże jak umarłemu kadzidło
-
- Forum Audi A6 / A7
1. dalej twierdzę że to są bajki, wyraźnie Adadadi napisał o filtrze ,, MANN '' i tyle - nie zawsze ma się rację, tylko trudno się do tego przyznać.Doc - Admin pisze:nie opowiadam bajek
2. Chodzi o to że jeżeli długo nic nie było robione / jak kolega zaznaczył w swoim pierwszym poście / z klimą ,, to to pomoże jak umarłemu kadzidło ''Doc - Admin pisze:Nie uważam tak. Kolega wyraźnie zaznaczył, że zrobi to zanim w 'boxie' znajdą się filtry... taka też jest procedura w przypadku klasycznego odgrzybiania klimatyzacji...