Wymieniony moduł - kluczyki nadal nie działają...
Wymieniony moduł - kluczyki nadal nie działają...
Witam, Koledzy już kiedyś pisałem że mam problem z zaprogramowaniem kluczyków. Metody domowe nie działały, wizyta u dwóch specjalistów też skończyła się fiaskiem.....Postanowiłem kupić inny moduł o nr jakie powinny być, zadzwoniłem do ASO po nr vin powiedzieli mi jaki nr powinien być ( poprzedni też miał te nr) i taki zakupiłem. Dzisiaj ( 30 minut temu) poszedłem go zamontować na pierwszy rzut oka wszytko działa zamykanie otwieranie mignięcie kierunkami na zamknięcie i nawet "titnie" syrenka od alarmu ( na poprzednim takie coś nie działało). I zabrałem się za programowanie kluczyków. I fiask....nie udało się .......co mam robić pomóżcie bo mi nerwy już puszczają......próbowałem chyba wszystkie metody programowania i nic.....jakieś podpowiedzi 

wygląda to tak że mam kabelek i jak próbuje się połączyć to mi się zawiesza. ale mniejsza o to. Jak go kupiłem to już nic nie działało. Nidio pisze:VAG-iem też próbowałeś? Piloty kiedyś działały i przestały czy w ogóle nie działały?

a jak teraz sprawdzić czy kluczyki są inne
jeden ze speców mi powiedział że kluczyk wysyła fale ale komp czyli moduł nie chce go wpuścić. Zasugerował mi wymianę modułu. więc tak zrobiłem i nic.....
[ Dodano: 2013-06-20, 19:21 ]
Zamki zrobione. Okazało się że każdy z poprzedników który próbował mi wgrać kluczyki nie wziął pod uwagę tego że moduł już ma zaprogramowane jakieś kluczyki. Nie wiem jak nie mogli tego zrobić. Kolego wziął mi autko na warsztat godzinka i po problemie. Kluczyki wkodowane i wszystko śmiga.

[ Dodano: 2013-06-20, 19:21 ]
Zamki zrobione. Okazało się że każdy z poprzedników który próbował mi wgrać kluczyki nie wziął pod uwagę tego że moduł już ma zaprogramowane jakieś kluczyki. Nie wiem jak nie mogli tego zrobić. Kolego wziął mi autko na warsztat godzinka i po problemie. Kluczyki wkodowane i wszystko śmiga.