Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wymieniony moduł - kluczyki nadal nie działają...

Elektryka
ODPOWIEDZ
ConectA__
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wymieniony moduł - kluczyki nadal nie działają...

Post autor: ConectA__ » 22 maja 2013, 20:44

Witam, Koledzy już kiedyś pisałem że mam problem z zaprogramowaniem kluczyków. Metody domowe nie działały, wizyta u dwóch specjalistów też skończyła się fiaskiem.....Postanowiłem kupić inny moduł o nr jakie powinny być, zadzwoniłem do ASO po nr vin powiedzieli mi jaki nr powinien być ( poprzedni też miał te nr) i taki zakupiłem. Dzisiaj ( 30 minut temu) poszedłem go zamontować na pierwszy rzut oka wszytko działa zamykanie otwieranie mignięcie kierunkami na zamknięcie i nawet "titnie" syrenka od alarmu ( na poprzednim takie coś nie działało). I zabrałem się za programowanie kluczyków. I fiask....nie udało się .......co mam robić pomóżcie bo mi nerwy już puszczają......próbowałem chyba wszystkie metody programowania i nic.....jakieś podpowiedzi ??

Awatar użytkownika
dio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: dio » 23 maja 2013, 20:26

VAG-iem też próbowałeś? Piloty kiedyś działały i przestały czy w ogóle nie działały?

ConectA__
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ConectA__ » 23 maja 2013, 21:38

dio pisze:VAG-iem też próbowałeś? Piloty kiedyś działały i przestały czy w ogóle nie działały?
wygląda to tak że mam kabelek i jak próbuje się połączyć to mi się zawiesza. ale mniejsza o to. Jak go kupiłem to już nic nie działało. Ni :( e zamykał się nawet z kluczyka. Kupiłem moduł zamontowałem i tak jak pisałem byłem u szpeców i nie mogli się połączyć z modułem. Więc wczoraj kupiłem kolejny moduł i próbowałem sposobami opisanymi zakodować kluczyki ale klapa :( :( :(

Awatar użytkownika
dio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: dio » 24 maja 2013, 08:44

Może poprzedni właściciel wymienił klucze na inną częstotliwość lub z innym symbolem. W tych rocznikach zazwyczaj pomagały sztuczki kodowania opisane na forum, bez używania VAG-a.

ConectA__
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ConectA__ » 24 maja 2013, 11:31

a jak teraz sprawdzić czy kluczyki są inne ?? jeden ze speców mi powiedział że kluczyk wysyła fale ale komp czyli moduł nie chce go wpuścić. Zasugerował mi wymianę modułu. więc tak zrobiłem i nic.....

[ Dodano: 2013-06-20, 19:21 ]
Zamki zrobione. Okazało się że każdy z poprzedników który próbował mi wgrać kluczyki nie wziął pod uwagę tego że moduł już ma zaprogramowane jakieś kluczyki. Nie wiem jak nie mogli tego zrobić. Kolego wziął mi autko na warsztat godzinka i po problemie. Kluczyki wkodowane i wszystko śmiga.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja