[ AFB 2.5 150 KM] Przewody/węże podciśnienia
[ AFB 2.5 150 KM] Przewody/węże podciśnienia
Pisałem wczoraj temat o spadku ciśnienia doładowania w mojej A6 i dzisiaj postanowiłem sobie wymienić tak profilaktycznie wszystkie węże podciśnienia. Potrzebuję ich rozmiary, ponieważ nie jestem teraz w stanie zmierzyć ich rozmiaru, wiem jednak że ten od EGR ma większą średnicę niż wąż od turbo ( przynajmniej u mnie). Tak przy okazji zapytam się jeszcze czy długość tych węży może mieć wpływ na pracę turbosprężarki i zaworu EGR? Pytam, bo u mnie wąż od turbo spokojnie można o jakieś 20cm skrócić i jeszcze będzie miał luz żeby go wpiąć w gruszkę.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Witam
Kup sobie 3mb fi 5mm, oczywiście średnicy wewnętrznej. Powinny ciasno wchodzić na króćce.
Pozdrawiam
Kup sobie 3mb fi 5mm, oczywiście średnicy wewnętrznej. Powinny ciasno wchodzić na króćce.
Każda długość węża powoduje spadek ciśnienia jednak w tym przypadku 20cm nie ma wpływu na pracę/etc utrzymywanie podciśnienia w układzie. Będziesz wymieniał to sobie dopasujesz odpowiednią długość.syyu93 pisze:długość tych węży może mieć wpływ na pracę turbosprężarki i zaworu EGR? Pytam, bo u mnie wąż od turbo spokojnie można o jakieś 20cm skrócić
Pozdrawiam