Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi zaciął sie szyberdach , nie umiem dostac sie do kolbki

Elektryka
ODPOWIEDZ
deniziak1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Audi zaciął sie szyberdach , nie umiem dostac sie do kolbki

Post autor: deniziak1234 » 14 maja 2013, 05:40

Witam . Zaciął mi się szyberdach w audi .Nie potrafię dostać się do tej kolbki , umiem zdjąc tylko 1 obudowę tutaj od tych mniejszych swiateł , a tej drugiej części nie potrafię, nie potrafie zdjac tutaj tego miejsca gdzie znajduję się kolbka ,odkreciłem 2 sróbki i nie wiem co dalej .Proszę o jakieś zdjęcia i o pomoc jak najszybciej . Boje sie tego nie urwac bo to siedzi gdzies mocno

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 14 maja 2013, 07:54

a co to jest kolbka? to taka mała kukurydza ?:)
tak poważnie...to koRbka, o którą Ci chodzi jest pod tym plastikiem i musisz go delikatnie podważyć i wyszarpać

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 14 maja 2013, 12:40

deniziak1234, _powitania

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Audi zaciął sie szyberdach , nie umiem dostac sie do kol

Post autor: kot919 » 17 maja 2013, 11:16

deniziak1234 pisze:Witam . Zaciął mi się szyberdach w audi .Nie potrafię dostać się do tej kolbki , umiem zdjąc tylko 1 obudowę tutaj od tych mniejszych swiateł , a tej drugiej części nie potrafię, nie potrafie zdjac tutaj tego miejsca gdzie znajduję się kolbka ,odkreciłem 2 sróbki i nie wiem co dalej .Proszę o jakieś zdjęcia i o pomoc jak najszybciej . Boje sie tego nie urwac bo to siedzi gdzies mocno
W instrukcji obsługi jest rysunek, na którym widać jak podważają ją śrubokrętem, więc na pewno nie jest w żaden sposób przykręcona. Po jej demontażu masz dojście do szyberdachu.

A co do samej usterki. To silnik o szyberdachu w ogóle pracuje czy jest cisza? Możesz sprawdzić bezpiecznik nr 30 (20A).

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja