Audi zaciął sie szyberdach , nie umiem dostac sie do kolbki
-
- Forum Audi A6 / A7
Audi zaciął sie szyberdach , nie umiem dostac sie do kolbki
Witam . Zaciął mi się szyberdach w audi .Nie potrafię dostać się do tej kolbki , umiem zdjąc tylko 1 obudowę tutaj od tych mniejszych swiateł , a tej drugiej części nie potrafię, nie potrafie zdjac tutaj tego miejsca gdzie znajduję się kolbka ,odkreciłem 2 sróbki i nie wiem co dalej .Proszę o jakieś zdjęcia i o pomoc jak najszybciej . Boje sie tego nie urwac bo to siedzi gdzies mocno
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Audi zaciął sie szyberdach , nie umiem dostac sie do kol
W instrukcji obsługi jest rysunek, na którym widać jak podważają ją śrubokrętem, więc na pewno nie jest w żaden sposób przykręcona. Po jej demontażu masz dojście do szyberdachu.deniziak1234 pisze:Witam . Zaciął mi się szyberdach w audi .Nie potrafię dostać się do tej kolbki , umiem zdjąc tylko 1 obudowę tutaj od tych mniejszych swiateł , a tej drugiej części nie potrafię, nie potrafie zdjac tutaj tego miejsca gdzie znajduję się kolbka ,odkreciłem 2 sróbki i nie wiem co dalej .Proszę o jakieś zdjęcia i o pomoc jak najszybciej . Boje sie tego nie urwac bo to siedzi gdzies mocno
A co do samej usterki. To silnik o szyberdachu w ogóle pracuje czy jest cisza? Możesz sprawdzić bezpiecznik nr 30 (20A).