Silnik wymieniłem profilaktycznie, kolejne 50zł do skarbonki
[ A6 C5] Nie działa otwieranie tylnej szyby
-
jmm
- kot919
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego było kilka razy omawiane na forum - pierwsze co możesz zrobić to przekręć zapłon i przytrzymaj przycisk otwórz, szyba opuści się w całości. Od tego momentu odczekaj parę sekund i zwolnij przycisk. To samo zrób dla zamknięcia szyby. Operację możesz powtórzyć 2 razy (aby mieć pewność że wszystko jest ok). Powinno pomóc.audya6c5 pisze:Koledzy pomóżcie... u mnie przednia szyba od kierowcy opuszcza się tylko po trochu nie działa funkcja całkowitego otworzenia szyby za długim przytrzymaniem przyciskumial ktos podobny problem
da sie to naprawic
![]()
Dzięki kolego za pomoc
lece sprwdzić czy pomoże
[ Dodano: 2013-05-11, 18:22 ]
Niestety probowałem i dalej nic
po przekręceniu kluczyka na zapłon i przytrzymaniu przycisku otwierania szyb na pilocie szyby nawet nie drgnely
próbowałem chyba z godzine ... koledzy może jakies inne propozycje

[ Dodano: 2013-05-11, 18:22 ]
Niestety probowałem i dalej nic
kto ma...ten wie 
- kot919
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Wiesz co Kolego, bo chyba Cię nie do końca zrozumiałem.audya6c5 pisze:Niestety probowałem i dalej nicpo przekręceniu kluczyka na zapłon i przytrzymaniu przycisku otwierania szyb na pilocie szyby nawet nie drgnely
![]()
Napisz raz jeszcze - z czym masz dokładnie problem
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 18:00 przez kot919, łącznie zmieniany 1 raz.
- dio
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Jarek
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Paliwo: Diesel
Koledze kot919, chodziło o przycisk do otwierania na panelu drzwi, a nie na pilocie. A co do otwierania szyb z pilota, możesz nie mieć tego zakodowanego w module komfortu. Gdybyś chciał to zrobić, to tutaj są opcje możliwe do zakodowania: a6-c5-modul-komfortu-vt7518.htmaudya6c5 pisze:Niestety probowałem i dalej nicpo przekręceniu kluczyka na zapłon i przytrzymaniu przycisku otwierania szyb na pilocie szyby nawet nie drgnely
![]()
-
WojtasTdi
- Forum Audi A6 / A7

Panowie mam pytanie .
Od czasu jak kupiłem auto , w tylnych lewych drzwiach nie działał przełącznik od podnoszenia szyby , jak i nie działało podświetlenie klamki . Jedynie tylko podświetlała się popielniczka . Wymontowałem przełącznik z obudową i zauważyłem że kostka która jest wpięta w przełącznik , jest cała zielona i ukruszyły się dwa piny w przełączniku . Kupiłem drugi przełącznik z wiązką , podczas wymiany zauważyłem że wiązka (tzn ta taśma parciana) jest mokra . Ktoś miał taki przypadek ? Jakim cudem sama wiązka jest mokra ? Wykładzina sucha , nic do środka się nie leje . Jedynie ta wiązka w drzwiach . Zmieniłem ten włącznik i teraz podnoszenie szyb działa i przełącznik jest podświetlony . Jedynie brak podświetlenia klamki , no i ta zagadka z mokrą wiązką w drzwiach do przełącznika . Komuś coś przychodzi do głowy ?
Z góry dzięki za pomoc .
Od czasu jak kupiłem auto , w tylnych lewych drzwiach nie działał przełącznik od podnoszenia szyby , jak i nie działało podświetlenie klamki . Jedynie tylko podświetlała się popielniczka . Wymontowałem przełącznik z obudową i zauważyłem że kostka która jest wpięta w przełącznik , jest cała zielona i ukruszyły się dwa piny w przełączniku . Kupiłem drugi przełącznik z wiązką , podczas wymiany zauważyłem że wiązka (tzn ta taśma parciana) jest mokra . Ktoś miał taki przypadek ? Jakim cudem sama wiązka jest mokra ? Wykładzina sucha , nic do środka się nie leje . Jedynie ta wiązka w drzwiach . Zmieniłem ten włącznik i teraz podnoszenie szyb działa i przełącznik jest podświetlony . Jedynie brak podświetlenia klamki , no i ta zagadka z mokrą wiązką w drzwiach do przełącznika . Komuś coś przychodzi do głowy ?
Z góry dzięki za pomoc .