Witam!!!Mam dziwny problem z rurką wychodzacą z bloku skierowana do dołu miski oklejowej zaraz za alternatorem.
Z tej rurki mam wyciek płynu chlodniczego poniewaz przetarł ją przewod pradowy od alternatora.Warto sobie sprawdzic to u siebie bo jak całkim sie przetrze to prowadzi do zwarcia i spalenia instalacji.
Dziwne jest to ze sika z niej plyn a na koncu jest srubka 6 i po odkreceniu nic nie cieknie.Wyglada jak by miala słozyc do spószczenia płynu z bloku,ale nie wiem do czego ona jest.Na pewno musze ją zdemontować do pospawania ,ale może ktos już ja rozbierał i wie do czego służy?
[ AKN 2.5 150 KM] Co to za rurka wychodząca z bloku za alter
-
Daniel1555
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Daniel
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI AFB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Moze i masz racje jutro sprobuje ja odkrecic i przepchac czy cos poleci.To pomyśleli niemiaszki szkoda ze tylko z tym...Daniel1555 pisze:Służy do spuszczania płynu z silnika a jak odkręciłeś tą śrubkę i nic nie poleciało to musi być czymś zasyfiona (a jak miałeś odkręcony korek na zbiorniczku przelewowym też nie poleciało)
misiek36
-
Wajcheuszy
Hah, też mam zasyfioną tą rurke... Próbowałem ją przepychać milionami giętkich przedmiotów (trytytki, rurki z WD-40, druty miedziane i stalowe...) i udało się na tyle, że ledwo się z niej sączy... Szkoda że nie odkręciłem tej śrubki na końcu podczas moich ekscesów z uszczelką głowicy, wtedy pewnie by przepchało :D