Witam!!!Mam dziwny problem z rurką wychodzacą z bloku skierowana do dołu miski oklejowej zaraz za alternatorem.
Z tej rurki mam wyciek płynu chlodniczego poniewaz przetarł ją przewod pradowy od alternatora.Warto sobie sprawdzic to u siebie bo jak całkim sie przetrze to prowadzi do zwarcia i spalenia instalacji.
Dziwne jest to ze sika z niej plyn a na koncu jest srubka 6 i po odkreceniu nic nie cieknie.Wyglada jak by miala słozyc do spószczenia płynu z bloku,ale nie wiem do czego ona jest.Na pewno musze ją zdemontować do pospawania ,ale może ktos już ja rozbierał i wie do czego służy?
[ AKN 2.5 150 KM] Co to za rurka wychodząca z bloku za alter
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI AFB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Moze i masz racje jutro sprobuje ja odkrecic i przepchac czy cos poleci.To pomyśleli niemiaszki szkoda ze tylko z tym...Daniel1555 pisze:Służy do spuszczania płynu z silnika a jak odkręciłeś tą śrubkę i nic nie poleciało to musi być czymś zasyfiona (a jak miałeś odkręcony korek na zbiorniczku przelewowym też nie poleciało)
misiek36
Hah, też mam zasyfioną tą rurke... Próbowałem ją przepychać milionami giętkich przedmiotów (trytytki, rurki z WD-40, druty miedziane i stalowe...) i udało się na tyle, że ledwo się z niej sączy... Szkoda że nie odkręciłem tej śrubki na końcu podczas moich ekscesów z uszczelką głowicy, wtedy pewnie by przepchało :D