pomieszkuje we wrocku i moja Audica stoi pod chmurką.
Zamontowałem działo na oknie u siebie w mieszkaniu i każdy niepowołany trefniś który zakręci się koło mojej Niuni zostanie ostrzelany
Aczkolwiek nie mogę całego życia spędzić na oknie

We Wrocku jest istna plaga kradzieży felg,
widziałem nawet jak auto w jednym miejscu stało na .... i tu uwaga

Albo ostatnio sąsiadowi zawalili jedno koło sprzodu od pasażera i też dobrze że mu kto inny zwrócił uwagę bo mówił że nawet by się nie popatrzył i by zjechał z tych cegłówek i wiadomo co by było ....byłaby lipa
felgi nie są niewiadomo jakie ale gorsze kradli, jeszcze ktoś mówił że złomiarze potrafią sobie wziąść odkręcić.
zawsze obchodze swoje auto jak przychodze czy stoi na kołach
zdecydowałem się i kupiłem śruby antykradzieżowe za 70pln o wymiarach M14 x 1,5 26,7 mm
od moich zwykłych są krutsze może o jeden zwój....
miałem przypadek w starym aucie że wulganizator się za głowe złapał i powiedział jaki kretyn założył na te moje felgi takie krótkie szpilki które trzymaja koła na max 3 zwojach i jak ja przejechałem Polske z Wrocławia do Jarosławia 500km
dodałem fotke śrub i fotke felg
Moje wątpliwości ::
1. czy te śruby będą dobre do tych felg ? mam zaokrąglone te śruby, bo przyniosłem jedną do sklepu wykręconą i dobraliśmy a nie stożkowate
(i tu też ktoś wcześniej mógł dać takie śruby - jakie powinny być ?)
2. powiedziano mi że jak będe musiał zmieniać na autostradzie koło niedaj Boże jak urwę gwint bo śruba zapieczona to tylko laweta
3. może posmarować te śruby smarem miedzianym albo jeszcze jakimś innym specyfikiem ? jakim najlepiej ?
fotka śrub
fotka felg standardowych 16``
[img]http://[/img]