Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Jaki minimalny dystans na przednie koła PILNE!

Koła, felgi i opony
ODPOWIEDZ
raftor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafał
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Jaki minimalny dystans na przednie koła PILNE!

Post autor: raftor » 27 kwie 2013, 18:58

Witam jak w temacie musze jakos wykombinowac jak najmniejszy dystans do przodu aby opona nie obcierała , wiec co mam zrobic jaki minialny dystans i pierscien centrujacy , lub jaki dystans , felga pasuje na seryjna piaste wiec nie ma mowy o zwiekszaniu pierscienia centrujacego

sprawa pilna musze ogarnac to przed wyjazdem na majówke

pozdrawiam

długas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2001
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: długas » 27 kwie 2013, 19:45

raftor pisze:sprawa pilna musze ogarnac to przed wyjazdem na majówke
Najpierw sam się ogarnij chłopaku <lol> i napisz jaka felga,jakie ET,jaka opona i wogole wszystkie dane,bo wróżami nie jesteśmy ;)
Audi A6 forum w Polsce - https://a6klub.pl

raftor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafał
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: raftor » 27 kwie 2013, 21:26

długas pisze:Najpierw sam się ogarnij chłopaku
ee ee ee bez takich :P

sory ze nie napisałem ale byłem myslami w innym temacie ;p mimmo to te informacje sa zbedne bo chce po prostu odstawic felge o minimalna wartosc czyli chodzi mi o najmniejszy mozliwy dystans nie zmieniajacy "pierscienia/kołnierza" centrujacego

sprawa wyglada tak ze mam felgi 18 et 35 z tyłu oraz et42 z przodu przy oponie 245/40

tył siedzi dobrze , przód na oponach pirelli pzero siedzial na styk ale opony zaczeły sie rozwarstwiac (swoja drogą niezłe gówno robia) i przyszedł czas na wymiane , ciezko znalezc Pzero w dobrych pieniadzach , mam na oku micheliny które maja rant ochronny co dodatkowo poszerza opone i w takim wypadku nie wchodzi ona pod zwrotnice , z tyłu mam opony conti sport 2 tez z rantem

widze 2 wyjscia :

-dokupie micheliny/conti sport 2 i dam dystans na przód
-przełoze felgi z ET 35 do przodu i tez mam spokój (z tym ze przy tej opcji wizualnie bedzie wygladac to gorzej i z punktu technicznego tez bedzie nie zaciekawie)

wiec troche jestem w kropce : chciałbym zrobic to szybko z jak najmniejszym nakładem pieniedzy co nie oznacza źle , jest jeszcze opcja dokupienie 2 felg z ET35 ale to zupełnie odpada bo za długo by trwalo odsprzedawanie 2 moich i szukanie 2 odpowiednich

na koniec dodam ze zaistaniała sytuacje z ET nie jest moja wina lecz wynika z niewiedzy mechaników poprzedniego własciciela

pozdrawiam

długas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2001
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: długas » 02 maja 2013, 20:39

raftor pisze:mimmo to te informacje sa zbedne bo chce po prostu odstawic felge o minimalna wartosc czyli chodzi mi o najmniejszy mozliwy dystans nie zmieniajacy "pierscienia/kołnierza" centrujacego
Ja w tym przypadku nie widzę problemu-kupujesz najmniejszy odpowiedni dostępny dystans i to wszystko.
Audi A6 forum w Polsce - https://a6klub.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja