Witam jak w temacie musze jakos wykombinowac jak najmniejszy dystans do przodu aby opona nie obcierała , wiec co mam zrobic jaki minialny dystans i pierscien centrujacy , lub jaki dystans , felga pasuje na seryjna piaste wiec nie ma mowy o zwiekszaniu pierscienia centrujacego
sprawa pilna musze ogarnac to przed wyjazdem na majówke
pozdrawiam
Jaki minimalny dystans na przednie koła PILNE!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Najpierw sam się ogarnij chłopakuraftor pisze:sprawa pilna musze ogarnac to przed wyjazdem na majówke

Audi A6 forum w Polsce - https://a6klub.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
ee ee ee bez takich :Pdługas pisze:Najpierw sam się ogarnij chłopaku
sory ze nie napisałem ale byłem myslami w innym temacie

sprawa wyglada tak ze mam felgi 18 et 35 z tyłu oraz et42 z przodu przy oponie 245/40
tył siedzi dobrze , przód na oponach pirelli pzero siedzial na styk ale opony zaczeły sie rozwarstwiac (swoja drogą niezłe gówno robia) i przyszedł czas na wymiane , ciezko znalezc Pzero w dobrych pieniadzach , mam na oku micheliny które maja rant ochronny co dodatkowo poszerza opone i w takim wypadku nie wchodzi ona pod zwrotnice , z tyłu mam opony conti sport 2 tez z rantem
widze 2 wyjscia :
-dokupie micheliny/conti sport 2 i dam dystans na przód
-przełoze felgi z ET 35 do przodu i tez mam spokój (z tym ze przy tej opcji wizualnie bedzie wygladac to gorzej i z punktu technicznego tez bedzie nie zaciekawie)
wiec troche jestem w kropce : chciałbym zrobic to szybko z jak najmniejszym nakładem pieniedzy co nie oznacza źle , jest jeszcze opcja dokupienie 2 felg z ET35 ale to zupełnie odpada bo za długo by trwalo odsprzedawanie 2 moich i szukanie 2 odpowiednich
na koniec dodam ze zaistaniała sytuacje z ET nie jest moja wina lecz wynika z niewiedzy mechaników poprzedniego własciciela
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Ja w tym przypadku nie widzę problemu-kupujesz najmniejszy odpowiedni dostępny dystans i to wszystko.raftor pisze:mimmo to te informacje sa zbedne bo chce po prostu odstawic felge o minimalna wartosc czyli chodzi mi o najmniejszy mozliwy dystans nie zmieniajacy "pierscienia/kołnierza" centrujacego
Audi A6 forum w Polsce - https://a6klub.pl