czy te felgi ni będą za delikatne?
czy te felgi ni będą za delikatne?
Witam. Interesuje mnie zakup felg , ale na nich wytłoczone jest ograniczenie do 650 kg. Czy te felgi mogę założyć do mojej C6 20TDI .Jak sądzicie. ET 45 .Dzięki za podpowiedzi.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Uuuu
tu mnie zestrzeliłeś... Nigdy właściwie się nad tym nie zastanawiałem, wygoogluj najlepiej nr tel. do fachowców od felg może Ci odpowiedzą na to pytanie, albo poczekaj, może ktoś z klubowiczów napisze coś więcej. Sam jestem ciekaw

Do tego jeszcze można dodać pasażera ok.100kg wagi, lub pasażerkę która waży z 52kg, i czy się jedzie pod górkę czy z górki, i obciążenie przeliczyć również przez ilość posiadanego paliwa...20omega pisze:ile może mieć A6 nacisk na felge np. przednią przy predk. np.100km/k jadąc po łuku?
Warsztat, naprawy Audi A6.
20omega, Z tą wagą to pewnie jak przy oponach. Nośność opony w A6 u mnie to 91 czyli 615kg w cięższych A6 pewnie trzeba więcej. Tu masz nośność do gum http://www.netcar.pl/opony++skroty+w+oz ... 714,s.html przy 650kg to będzie 93 na oponie, jak potrzebujesz większy mieć indeks to te felgi będą stały pod znakiem zapytania.