czy te felgi ni będą za delikatne?
czy te felgi ni będą za delikatne?
Witam. Interesuje mnie zakup felg , ale na nich wytłoczone jest ograniczenie do 650 kg. Czy te felgi mogę założyć do mojej C6 20TDI .Jak sądzicie. ET 45 .Dzięki za podpowiedzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Uuuu
tu mnie zestrzeliłeś... Nigdy właściwie się nad tym nie zastanawiałem, wygoogluj najlepiej nr tel. do fachowców od felg może Ci odpowiedzą na to pytanie, albo poczekaj, może ktoś z klubowiczów napisze coś więcej. Sam jestem ciekaw

Do tego jeszcze można dodać pasażera ok.100kg wagi, lub pasażerkę która waży z 52kg, i czy się jedzie pod górkę czy z górki, i obciążenie przeliczyć również przez ilość posiadanego paliwa...20omega pisze:ile może mieć A6 nacisk na felge np. przednią przy predk. np.100km/k jadąc po łuku?

Warsztat, naprawy Audi A6.
20omega, Z tą wagą to pewnie jak przy oponach. Nośność opony w A6 u mnie to 91 czyli 615kg w cięższych A6 pewnie trzeba więcej. Tu masz nośność do gum http://www.netcar.pl/opony++skroty+w+oz ... 714,s.html przy 650kg to będzie 93 na oponie, jak potrzebujesz większy mieć indeks to te felgi będą stały pod znakiem zapytania.