Witam, dzisiaj podczas powrotu z krótkiej trasy do domu auto przy wkrecaniu a obroty zaczeło szarpac i przerywać.
Odstawilem auto, po 2h odpalilem, wszystko było okej. Pierwsze 10km auto chodziło normalnie i póÂźniej znow ten sam problem- nie chce wkrecac sie na obroty, szarpie nim i trzesie. Czasem jakby zaskoczy i wkreci sie jednak po chwili znowu to samo. VAG nie pokazał żadnych błędów. Myślimy, ze problemem mogą byc cewki zapłonowe.
No luzie i postoju auto normalnie sie kręci.
Jakies pomysly?
[ INNY] [AWT 1.8T 150KM] szarpie, przerywa na wysokich obrot
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Tak myślę że można by sprawdzić filtr paliwa
Będzie przytkany, i przy większych obciążeniach potrzebuje więcej paliwa którego może mu brakować.
Należało by sprawdzić również cewki oraz przewody wysokiego napięcia, jednak zacząłbym od filtra. Przewody wysokiego napięcia możesz sprawdzić takim garażowym sposobem, jak się ściemni powinno być widać jak "świecą"

mavik0 pisze:przy wkrecaniu a obroty zaczeło szarpac i przerywać.
Będzie przytkany, i przy większych obciążeniach potrzebuje więcej paliwa którego może mu brakować.
Po postoju śmieci w filtrze osiadają, a przy ruchu i przepływie paliwa znowu zaczyna je mieszać.mavik0 pisze:Odstawilem auto, po 2h odpalilem, wszystko było okej. Pierwsze 10km auto chodziło normalnie i póÂźniej znow ten sam problem- nie chce wkrecac sie na obroty, szarpie nim i trzesie.
Bo wtedy nie potrzebuje dużej dawki paliwa, to co przepłynie przeż filtr na wolnych obrotach mu wystarczy.mavik0 pisze:No luzie i postoju auto normalnie sie kręci.
Należało by sprawdzić również cewki oraz przewody wysokiego napięcia, jednak zacząłbym od filtra. Przewody wysokiego napięcia możesz sprawdzić takim garażowym sposobem, jak się ściemni powinno być widać jak "świecą"

- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: