Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

brak mocy słabe przyspieszenie

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
audunia

brak mocy słabe przyspieszenie

Post autor: audunia » 03 kwie 2013, 19:45

witam i proszę o pomoc kupiłem audi a6 19 tdi z brakiem mocy i tu zaczyna się moja przygoda więc do 1 mechanika podłączył zero błędów do 2 poważnego mówi pompa do naprawy ok 700 zł i nic turbina do sprawdzenia 300 zł i nic głowica do regeneracji mianowicie szlif zaworów uszczelniacze itp 800 zł ok zero skutków sprawdzenie różnych zaworków węży podciśnienia kolektorów 200 zł zero efektu na koniec podniesienie kucy do 150 800 zł minimalna poprawa jedzie tak jak by miał 80 km dodam tylko że auto muł od zera odpala w mrozy rewelacja wszyscy ręce rozłożyli powiem krótko boją się jak po djeżdzam pod brame mechaników w okolicy haha ratunku............................................. . BU..............................................................................................................

BadBoyKing
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BadBoyKing » 04 kwie 2013, 09:09

kolego zapewne silnik zdrowy skoro tyle zrobiles wiec albo wydaje ci sie ze jest taki slaby wkoncu to 1.9 albo sprawdz katalizator? moze sie myle ale wiem ze jedni mieli zapchany inni wywalony przez chandlazy i sprzedany i objawy podobne. No i nie wiem moze ktores z kół cie przyhamowuje.

audunia

Post autor: audunia » 04 kwie 2013, 10:50

ojciec ma vw 90 kucy nie mam szans ja mam nowe mapy i podniesiony do 150 kat wywalony koła ok przy takiej mocy to powinien sprzęgła zrywać pozdrawiam

dzban
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dzban » 04 kwie 2013, 22:26

Jak podniosłeś moc ze 110 na 150 i skąd wiesz, że masz 150? Kto się tego podejmował jeśli seria nie jest dograna :/ Bez logów to wróżenie z fusów. Co do mechaników to nieźle Cię naciągają i tej kasie byś już 2 silnik dorwał :P. Katalizator, przepływki, niewydolna pompa, a nawet zwykły filtr paliwa, filtr powietrza to tylko kilka z przyczyn jakie mogły zamulić Twój samochód. Pamiętaj nie podmiana części i robienie w ciemno, a porządna diagnoza jest najważniejsza. O logach co i jak znajdziesz dużo na forum. Oznacz normalnie temat bo admin Cię zje!
Pozdro

130TDI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2017
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0T CREH 340KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: 130TDI » 04 kwie 2013, 22:42

ÂŁadnie podniosłeś moc, pewnie gotowiec który na kiepskiej serii lekko poprawił osiągi. Coś autu dolega skoro mówisz że jedzie jakby miał 80 KM. Ciekawe co to za tuner co podnosi moc bez diagnostyki i hamowni.

Awatar użytkownika
wydra
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wydra » 04 kwie 2013, 23:37

żałosny przypadek z kąd Ty bierzesz tych mechaników <glupek>
stopięćdziesiąt koni nikt go nie dogoni <okok>

napisz może jak został wgrany ten czip i gdzie, co to za tuner który robi niesprawne auto za 800 pln

i nie pisz proszę że jeździsz do poważnych mechaników, o silnikach 1.9 już zostało powiedziane napisane chyba wszystko ale są jeszcze grona kowali dla których to nadal twardy orzech do zgryzienia...
Regulamin

audunia

Post autor: audunia » 05 kwie 2013, 07:02

no zgadzam się z wami koledzy po rozmowach z wami dotarło do mnie że to kowale a nie mechanicy skoro auto z motorem 19 tdi prawie 30 lat jest produkowane a oni rade nie dają wczoraj byłem u następnego sprzętu na wyciągał a skutki zerowe chociaż chwała mu za to centa nie chciał doszłem do wniosku że tu w okolicy tak ładnie to napisze od cholery sprzętu zero talentu to tyle na temat mechaników a co do auta to kuce był komp wyciągany i wlutowane coś tam na inne bo ponoć inaczej się tam tego nie da zrobić przepływomież nowy kata nie ma filtry nowe tam już jest wszystko nowe jazda bez tłumników brakło by miejsca na opis dlatego postanowiłem zwrócić do was koledzy a musze powiedzieć że to niezłe wyzwanie bo musiałem się nauczyć obsługiwać komputer bo poza allegro to nic nie umiałem na kompie zrobić pozdrawiam na pewno dam znać jak coś z tym uda się zrobić choć mam już tego po dziurki w nosie dzięki za porady j :)

chelsea78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chelsea78 » 19 kwie 2013, 21:11

ale w ogóle nie czuć doładowania? sprawdź wężyki od podciśnienia te co idą do N75, gruszki itp, z tego co zauważyłem u siebie, często mi one pękają przy końcach co kończy się poluzowaniem wężyka albo całkowitym odczepieniem od króćca i wtedy samochód jest właśnie strasznie mułowaty

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja