brak mocy słabe przyspieszenie
brak mocy słabe przyspieszenie
witam i proszę o pomoc kupiłem audi a6 19 tdi z brakiem mocy i tu zaczyna się moja przygoda więc do 1 mechanika podłączył zero błędów do 2 poważnego mówi pompa do naprawy ok 700 zł i nic turbina do sprawdzenia 300 zł i nic głowica do regeneracji mianowicie szlif zaworów uszczelniacze itp 800 zł ok zero skutków sprawdzenie różnych zaworków węży podciśnienia kolektorów 200 zł zero efektu na koniec podniesienie kucy do 150 800 zł minimalna poprawa jedzie tak jak by miał 80 km dodam tylko że auto muł od zera odpala w mrozy rewelacja wszyscy ręce rozłożyli powiem krótko boją się jak po djeżdzam pod brame mechaników w okolicy
ratunku............................................. . BU..............................................................................................................

-
- Forum Audi A6 / A7
Jak podniosłeś moc ze 110 na 150 i skąd wiesz, że masz 150? Kto się tego podejmował jeśli seria nie jest dograna
Bez logów to wróżenie z fusów. Co do mechaników to nieźle Cię naciągają i tej kasie byś już 2 silnik dorwał :P. Katalizator, przepływki, niewydolna pompa, a nawet zwykły filtr paliwa, filtr powietrza to tylko kilka z przyczyn jakie mogły zamulić Twój samochód. Pamiętaj nie podmiana części i robienie w ciemno, a porządna diagnoza jest najważniejsza. O logach co i jak znajdziesz dużo na forum. Oznacz normalnie temat bo admin Cię zje!
Pozdro

Pozdro
żałosny przypadek z kąd Ty bierzesz tych mechaników
stopięćdziesiąt koni nikt go nie dogoni
napisz może jak został wgrany ten czip i gdzie, co to za tuner który robi niesprawne auto za 800 pln
i nie pisz proszę że jeździsz do poważnych mechaników, o silnikach 1.9 już zostało powiedziane napisane chyba wszystko ale są jeszcze grona kowali dla których to nadal twardy orzech do zgryzienia...

stopięćdziesiąt koni nikt go nie dogoni

napisz może jak został wgrany ten czip i gdzie, co to za tuner który robi niesprawne auto za 800 pln
i nie pisz proszę że jeździsz do poważnych mechaników, o silnikach 1.9 już zostało powiedziane napisane chyba wszystko ale są jeszcze grona kowali dla których to nadal twardy orzech do zgryzienia...
Regulamin
no zgadzam się z wami koledzy po rozmowach z wami dotarło do mnie że to kowale a nie mechanicy skoro auto z motorem 19 tdi prawie 30 lat jest produkowane a oni rade nie dają wczoraj byłem u następnego sprzętu na wyciągał a skutki zerowe chociaż chwała mu za to centa nie chciał doszłem do wniosku że tu w okolicy tak ładnie to napisze od cholery sprzętu zero talentu to tyle na temat mechaników a co do auta to kuce był komp wyciągany i wlutowane coś tam na inne bo ponoć inaczej się tam tego nie da zrobić przepływomież nowy kata nie ma filtry nowe tam już jest wszystko nowe jazda bez tłumników brakło by miejsca na opis dlatego postanowiłem zwrócić do was koledzy a musze powiedzieć że to niezłe wyzwanie bo musiałem się nauczyć obsługiwać komputer bo poza allegro to nic nie umiałem na kompie zrobić pozdrawiam na pewno dam znać jak coś z tym uda się zrobić choć mam już tego po dziurki w nosie dzięki za porady j