lukasz7774, jeśli masz sprawdzonego gazownika to montuj zenita, tylko musisz wiedzieć że jak sobie nie poradzi to będziesz miał kłopot bo nie wielu jest speców od zenita, a staga zna chyba każdy gazownik i ma do niego program.
Co do reduktora to chyba będzie za słaby aby całą moc wykorzystywać na lpg, a wtryski to wariant budżetowy.
[ C5+LPG] Jaka instalacja LPG do 2.4
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
Bardzo budżetowy zestaw, Tomasetto niedopuszczalne. Wtryskiwacze dadzą radę, ale są mało precyzyjne, strasznie klepią, do tego mają niską trwałość. W mojej A4 rozleciały się po 15kkm.
Lepiej dołożyć kilka pln do kme golda czy czerwonego AC R01 i lepszych wtrysków np. matrix albo hana.
Elektronika - jak wyżej, zenit jest mało popularny lepiej wziąć STAG 300ISA2 albo coś z LPGTech.
I powtarzane do bólu - najważniejszy jest dobry instalator. Zanim zdecydujesz się na jakiś zakład spróbuj poszukać na jego temat opinii.
Lepiej dołożyć kilka pln do kme golda czy czerwonego AC R01 i lepszych wtrysków np. matrix albo hana.
Elektronika - jak wyżej, zenit jest mało popularny lepiej wziąć STAG 300ISA2 albo coś z LPGTech.
I powtarzane do bólu - najważniejszy jest dobry instalator. Zanim zdecydujesz się na jakiś zakład spróbuj poszukać na jego temat opinii.
Mi doradzili dobrą instalację, nie wiem nawet dokładnie jakiej firmy ale oni mają wiele różnych firm w ofercie więc, że dopasowali idealnie do mojego samochodu.
http://goo.gl/BTYpU
Na dodatek skierowali do dobrego warsztatu, który jest blisko. Jeżdżę już pół roku z instalacją i jest ok.
http://goo.gl/BTYpU
Na dodatek skierowali do dobrego warsztatu, który jest blisko. Jeżdżę już pół roku z instalacją i jest ok.
Re: Jaka instalacja LPG do 2.4
Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad dobrym gazownikiem, póÂźniej dopiero instalacja. Jak Ci druciarz założy Prinsa Landirenzo czy BRC to będziesz klął na czym świat stoi i nigdy więcej nie założysz LPG.wmboss pisze:Witam.
Stoję przed trudnym wyborem instalacji do mojej A6. Będzie to pierwsze autko z gazem.
Zadzwoniłem do kilku firm w okolicy i proponują mi do 2.4 V6 :
BRC
Landirenzo
OMVL
Prins
Pracuję za granica i tam auto jeżdzi więc instalacja powinna być jak najmniej awaryjna, brak gazowników.
Wszelkie sugestie, plusy i minusy wyżej wymienionych instalacji mile widziane, nawet wskazane.
Pozdrawiam
Jak jesteś z pomorskiego i będzie Ci się chciało podjechać kawałek to skontaktuj się z Jarkiem Nowotczyńskim z Mławy, pewnie masz ze 200km ale uważam że naprawdę warto. Ma bardzo dobre opinie, fachowiec od STAG-a niesamowity i podejrzewam, że w Twoim przypadku instalacja wyniesie ok 3,5tys zł.
U mnie wziął 2850zł z wlewem w klapce, STAG 300 wtryski HANA, reduktor ZAVOLI, zbiornik 70l w koło
Ten człowiek sprawił, że przestałem się interesować LPG, po założeniu instalacji u niego zapomniałem w ogóle, że ją mam, tylko tankuję i jeżdżę. Od ponad 20 tys km mam spokój.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Włodzimierz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Możesz napisać co i za ile założyłeś?starry pisze:A ja dzisiaj odebrałem od gazownika moje A6 z nową instalacją BRC. Wygląda wszystko super i mam nadzieję, że tak samo super będzie działać. Poprzednio miałem BRC w Viki 2.0 i nie miałem z gazem większych problemów. Ma działać i nie jest po to aby wiecznie w tym dłubać.
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro