Witam
Model A6 C5 1,9 tdi 130 km..
Jak załączam klimatyzacją nie ma żadnego efektu na silniku.. tak jakby nie dostawała sygnału elektrycznego.
Jest nabita.. szczelność sprawdzona a jednak nie działa.
Czy wiecie może z czym to jest związane..
Ktoś mi podpowiedział że to ma związek z modułem komfortu.
Co trzeba posprawdzać
[ A6 C5] klima nabita jednak nie działa
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: klima nabita jednak nie działa
tydzien temu moze dwa mialem to samoPABLO108 pisze:Witam
Model A6 C5 1,9 tdi 130 km..
Jak załączam klimatyzacją nie ma żadnego efektu na silniku.. tak jakby nie dostawała sygnału elektrycznego.
Jest nabita.. szczelność sprawdzona a jednak nie działa.
Czy wiecie może z czym to jest związane..
Ktoś mi podpowiedział że to ma związek z modułem komfortu.
Co trzeba posprawdzać
podjedz do chlopa na ul Bora komorowskiego bodajze numer 8 (na rogu)
zna sie.
U mnie odkrecilo sie sprzeglo ale lezalo na plycie i nie zdazylem zgubic.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
witam
mam podobny problem po nabiciu załącza się wszystko jak należy
ale po dwóch ,trzech dniach czar pryska leci ciepłe powietrze
sprężarka się załącza bo jest bo jest widać po wskazniku ładowania że spada. Wentylator klimy załączy sie na 1 lub 2 bieg o 3 moge zapomnieć no i w lato okropne gorące powietrze sadzi do środka jak sobie z tym poradzic
mam podobny problem po nabiciu załącza się wszystko jak należy

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Przy obecnych temperaturach testujecie klimę <szok> !? Przecież wiadomo że będzie leciało ciepłe bo na dworze jest koło 0 oC. Mi poniżej 5 stopni nie załącza sie wentylator klimatyzacji... NajwyraÂźniej nie ma takiej potrzeby. 2 bieg załącza sie tylko podczas upałów po +30. A o trzecim biegu nie słyszałem heh... 

Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
ok skoro nie ma 3 biegu to dlaczego w największe upały wiatrak chodzi tak sobie i nie wychładza jak się należy dodam jeszcze że wiatrak jest nowy a w związku z sterownikiem na podłużnicy to sprawdzałem i jest dobrze i podczas nabijania klimy facet stwierdził że sprężarka bije jak powinna na dodatek nabijałem ją 4 razy w ciągu ostatniego lata a jak pojechałem do (FACHOWCÓW) to stwierdzili że to poważniejsza sprawa i jak coś to mogą nabić mi ją jeszcze raz a moż e tym razem będzie lepiej
[ Dodano: 2013-07-06, 19:42 ]
panowie pomocy nabiłem klime wlazło 875g (podobno tak ma być ) sprawdziłem szczelność, wymieniłem dławik,żadnych błędów w vagu, sprawdzona sprężarka bije 1,9 bara cieszyłem się całe 2 dni podczas których dawało ciepło w granicach 32°C pełne zadowolenie i co h.... myślałem że wyjde z siebie i stanę obok temperatura w aucie nie różni się wiele od zawnętrznej co jest

[ Dodano: 2013-07-06, 19:42 ]
panowie pomocy nabiłem klime wlazło 875g (podobno tak ma być ) sprawdziłem szczelność, wymieniłem dławik,żadnych błędów w vagu, sprawdzona sprężarka bije 1,9 bara cieszyłem się całe 2 dni podczas których dawało ciepło w granicach 32°C pełne zadowolenie i co h.... myślałem że wyjde z siebie i stanę obok temperatura w aucie nie różni się wiele od zawnętrznej co jest