Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] HID jaki kolor

Elektryka
3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 30 mar 2013, 18:12

lgorek, kolego teraz omawiamy temat poruszony przez Rafi936, czyli hid w halogenie czyli policja może nas sprawdzić i na pewno jak będzie chciała to coś dowali ale to ryzyko trzeba podjąć, albo kolega wyda 2 stówki na HID albo parę tyśi na komplet lamp, sprysków itp... (nie znam sytuacji w C5)... coś za coś ;]

Rafi936, jak chcesz wrzucę Ci foto gdzie zamiast H7 dałem HID 6k i porównasz jak to wygląda z ORI xenonem 6k za soczewką.

Fontesen

Post autor: Fontesen » 30 mar 2013, 20:31

CO do halogenów to ja wstawiłbym żarówkę na ledach SMD. JEśli chodzi o lampy jak dla mnei max to 5000. Miałem 6000 i było ciut za niebiesko, a po deszczu też nie ciekawie. Teraz mam 5000 i po deszzcu jest dużo lepiej. Także polcam 5000 bo te przetestowałem. 4300 myślę ze też będą dobrym wyborem.

Rafi936
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rafi936 » 30 mar 2013, 22:09

neimaD pisze:lgorek, kolego teraz omawiamy temat poruszony przez Rafi936, czyli hid w halogenie czyli policja może nas sprawdzić i na pewno jak będzie chciała to coś dowali ale to ryzyko trzeba podjąć, albo kolega wyda 2 stówki na HID albo parę tyśi na komplet lamp, sprysków itp... (nie znam sytuacji w C5)... coś za coś ;]

Rafi936, jak chcesz wrzucę Ci foto gdzie zamiast H7 dałem HID 6k i porównasz jak to wygląda z ORI xenonem 6k za soczewką.
kolego jak możesz to wrzuć:):) każde zdjęcia mile widziane:)

a co do konsekwencji to cicho:) Zdaje sobie z tego sprawę... ( a ten tamat nie dotyczy tego co może sie stać i co za to grozi) :):)

[ Dodano: 2013-03-30, 22:13 ]
--RaDeK-- pisze:CO do halogenów to ja wstawiłbym żarówkę na ledach SMD. JEśli chodzi o lampy jak dla mnei max to 5000. Miałem 6000 i było ciut za niebiesko, a po deszczu też nie ciekawie. Teraz mam 5000 i po deszzcu jest dużo lepiej. Także polcam 5000 bo te przetestowałem. 4300 myślę ze też będą dobrym wyborem.
bez urazy ale smd to mozna sobie wstawiać do wnetrza samochodu na rejestracje itp a nie do halogenow lub lamp... halogen dla mnie nie służy jako jakiś bajer... tylko chce dobre doświetlenie drogi..:)
Audi FOREVER

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 01 kwie 2013, 18:53

Wrzucam fotkę którą obiecałem, H7 i "soczewka" mają po 6K w prawdzie na zdjęciu tak tego nie widać ale na żywo jest większa różnica w kolorach.
Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Fontesen

Post autor: Fontesen » 01 kwie 2013, 20:51

Rafi936 pisze:
neimaD pisze:lgorek, kolego teraz omawiamy temat poruszony przez Rafi936, czyli hid w halogenie czyli policja może nas sprawdzić i na pewno jak będzie chciała to coś dowali ale to ryzyko trzeba podjąć, albo kolega wyda 2 stówki na HID albo parę tyśi na komplet lamp, sprysków itp... (nie znam sytuacji w C5)... coś za coś ;]

kolego jak możesz to wrzuć:):) każde zdjęcia mile widziane:)

a co do konsekwencji to cicho:) Zdaje sobie z tego sprawę... ( a ten tamat nie dotyczy tego co może sie stać i co za to grozi) :):)

[ Dodano: 2013-03-30, 22:13 ]
--RaDeK-- pisze:CO do halogenów to ja wstawiłbym żarówkę na ledach SMD. JEśli chodzi o lampy jak dla mnei max to 5000. Miałem 6000 i było ciut za niebiesko, a po deszczu też nie ciekawie. Teraz mam 5000 i po deszzcu jest dużo lepiej. Także polcam 5000 bo te przetestowałem. 4300 myślę ze też będą dobrym wyborem.
bez urazy ale smd to mozna sobie wstawiać do wnetrza samochodu na rejestracje itp a nie do halogenow lub lamp... halogen dla mnie nie służy jako jakiś bajer... tylko chce dobre doświetlenie drogi..:)
Nie zgodzę się z Tobą kolego. Dobra zarówka z 16 diodami smd uważam ze nie tylko da lepsze światlo pod względem barwy, ale również lepiej doświetli drogę. Niestety wszystcy wiemy jak swiecą halogeny przedliftowe, także montaż żarówki z smd będzie moim zdaniem jak najbardziej na miejscu. po za tym zawsze mozna delikatnie dłubnąć instalkę i halogeny przerobić jako dzienne;) Taka moja subiektywna opinia, którą niebawem też chcę zastosować.

Rafi936
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rafi936 » 02 kwie 2013, 11:46

Nie wiem co masz na myśli pisząc ze wszyscy wiemy jak świecą halogeny przed liftowe.. moim zdaniem jest okey.. a ja nie chce właśnie robić z nich świateł do jazdy dziennej ... Chce wsadzić tam taka zarowke zeby to miało ręce i nogi... W sumie może zle napisałem bo nie mam porownnania zwykłej żarówki do sms i do xenonow.. po prostu uważam ze xenon da lepsze światło niz zarowka smd.. jak ktos ma takie żarówki prosze o jakies opinię fotki co do tego.. ;);):):)
Audi FOREVER

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja