Witam,
Jestem tu nowy, coś tam poczytałem o instalacjach gazowych. Ale i tak wolę zapytać i pewnie dla większości z Was będzie to nudne i któreś z kolei pytanie, jednak jak to mówią "kto pyta nie błądzi".
Chcę zagazować moją audi A6 C5 2.4 benzyna 165 KM manual 1998r.
Proszę abyście powiedzieli czy instalacja STAG, a BRC, prócz ceny (oraz jak przeczytałem na forum - BRC częściej się psuje) jest jakaś różnica w tych instalacjach? Mam też pytanie, które wtryski HANA czerwone czy barakudy są lepsze, oraz jaki reduktor byście polecili GOLD I czy Ac - r01 czerwony.
Jestem z Legnicy i najprawdopodobniej będę gazować w warsztacie
DATEX w Legnicy , rozważam również opcję gazowania we Wrocławiu
http://www.autogazwroclaw.com/ z tego względu, że kolega zagazował tam swoją audi C6 2 lata temu i jest zadowolony, a nie chcę gazować gdzieś gdzie nie znam więc jeśli ktoś zna te warsztaty lub gazował tam coś i może się jakoś wypowiedzieć to czekam na jakąś opinię.
Odrazu powiem jak wygląda sprawa, facet w DATEXIE powiedział mi, że STAG nie poleca ale może zrobić, poelca BRC na barakudach.
Facet z Wrocka powiedział, że STAG a BRC to różnica w cenie tylko i poleca STAGA na czerwonych HANACH.
Obaj chcą po 3200 za instalację.
Liczę na wasze sugestię, opinie oraz pomoc
Pozdrawiam
P.S Chcę zaznaczyć iż moja wiedza na temat motoryzacji jest mała, a na temat instalacji gazowych znikoma, więc prosiłbym o odpowiedÂź prostym językiem, z ograniczoną ilością skrótów i fachowych nazewnictw:)