Witam, chciałbym dołączyć się do tematu, bo nie wiem czy jest sens zakładać nowy.
Sytuację mam podobną do kolegi xoslox'a. Nabyłem auto z LPG niestety w opłakanym stanie(link do zdjęć poniżej). Nie wiem jakim cudem ta instalacja funkcjonuje. Ale czasami działa, czasami nie załącza się. Nie wspominam już o wyciekach.
https://picasaweb.google.com/1076180914 ... GA6Masakra
Chciałbym to jakoś rozsądnie uporządkować(oczywiście przy rozsądnych kosztach). W zasadzie nie wiem od czego zacząć. Które komponenty zostawić, a które wymienić.
1. Wiązka jest w stanie opłakanym, izolacja się rozpada (ma tylko 5 lat <szok> ). Nie wiem czy ją sztukować czy można całą dostać?
2. Reduktor chciałbym zregenerować i zostawić. Jest to niska półka ale 240KM. Mam jeszcze gdzieś w garażu reduktor z instalacji Necam MEGA w dobrym stanie(przejechane tylko 50 kkm). Został z poprzedniego auta. Może wiec podmienić ?
3. Wtryski niezidentyfikowane (może ktoś je rozpozna). Poprzedni właściciel ponoć wymieniał "iglice" w zeszłym roku. Myślałem również o inwestycji w czerwone Hana'y. Nie wiem tylko jak z dyszami (jakie tam są średnice powiercone), a nie chcę nowych wkrętek robić. Nie wspominam nawet o wtyczkach bo wiązka raczej do wymiany.
4. Komputer jest mi osobiście nieznany. Z książki gwarancyjnej (w zasadzie pogwarancyjnej

) wynika że to AGIS ALTIS ( ODB II <szok>

). Faktycznie nawet jak w sieci poszperałem to jest do tego dostępny soft, więc można się pobawić. Do tej pory miałem do czynnienia ze Stagiem 4 i nie ukrywam że bardziej by mi taki pasował. Czy jeżeli ten komputer jest faktycznie podłączony do ODB II to mogę mieć problem z ewentualnym wycięciem ?
Przewody, filtry oczywiście na nowo ale również jak by się dało to MAP s. też bym zostawił.
I w sumie to tyle.
Panowie doradźcie coś, kupiłem auto i stoi bo strach tym jeździć a na Pb to przyjemnośc żadna

.