Witam,
Mam nadzieję, że ktoś w końcu będzie w stanie mi pomóc.
Od niedawna zmagam sie z ubytkiem płynu chłodniczego. Mój mechanik nie mógł znaleÂźć wycieku na zewnątrz. W końcu stwierdził, że jest to chłodniczka egr którą to wykręcił i zauważył, że rzeczywiście puszcza wode. Zamówił i zamontował używaną w dobrym stanie nową chlodniczke i mialo pomoc. Przejechalem 700km i stan od max zlecial do 2cm ponizej min. Ddatkowo jak zjechalem z dluzszej trasy to woda w zbiorniku wyrownawczym babluje, tzn leca bable z dolnego przewodu do zbiornika. Obawiam sie najgorszego czyli uszczelki, chociaz podobno w tych silnikach nie puszczaja?!
Prosze o pomoc, poniewaz tak jak czytalem wystepowaly juz takie przypadki ale na sam koniec nikt nie napisal co pomoglo?!
Pozdrawiam
[A6 C6 Avant] Ubywa płym chłodniczy po wymianie chłodniczki
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Nie chcę straszyć ale płyn może iść w olej od skrzyni biegów gdyż zdarzały się przypadki rozszczelnienia chłodnicy a jak wiemy olej od tiptronica jest chłodzony w tej samej chłodnicy co silnik. Mam nadzieje że znajdziesz wyciek lub przeciek ale jak bąbluje to objaw naprawdę nie ciekawy.
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! 

-
- Forum Audi A6 / A7
Ok, dziĂŠki za informacje. Jeżeli chodzi o skrzynię biegów to nie odczywam ani troche jakiejś dziwnejpracy, wszystko jest ok. Patrzyłem pod korek i olej jest czyściutki, tak samo płyn też jest czyściutki. Przy tym kiedy płyn bąblował widziałem jak zaczyna jego ubywać - jakby wtedy był pobierany?!
Nie wiem, póki co to jakaś masakra bo auto niedawnokupiłem i tu nagle taki klops. Poczekam jak FIS zapyta o płyn i wtedy podjade do mechanika dalej szukać gdzie go ubywa.
Czytałem o uszczelniaczach, które się wlewa do zbiorniczka, ale ten numer odpada - tani ale w skutkach może doprowadzić do poważniejszych usterek a ja wolę znaleÂźć przyczynę i natychmiast ją naprawić.
A powiedzcie mi, można tak jeÂździćdolewając płynu?
[ Dodano: 2013-05-02, 19:29 ]
Panowie, caly czas zmagam sie z ubytkiem tego plynu, licze w koncu na pomoc osob, ktore juz opisywaly takie przypadkosci w swoich autkach i porady w jaki sposob sobie z tym poradzili.
I prosze o odpowiedz, czy mozna tak z tym jezdzic?
Nie wiem, póki co to jakaś masakra bo auto niedawnokupiłem i tu nagle taki klops. Poczekam jak FIS zapyta o płyn i wtedy podjade do mechanika dalej szukać gdzie go ubywa.
Czytałem o uszczelniaczach, które się wlewa do zbiorniczka, ale ten numer odpada - tani ale w skutkach może doprowadzić do poważniejszych usterek a ja wolę znaleÂźć przyczynę i natychmiast ją naprawić.
A powiedzcie mi, można tak jeÂździćdolewając płynu?
[ Dodano: 2013-05-02, 19:29 ]
Panowie, caly czas zmagam sie z ubytkiem tego plynu, licze w koncu na pomoc osob, ktore juz opisywaly takie przypadkosci w swoich autkach i porady w jaki sposob sobie z tym poradzili.
I prosze o odpowiedz, czy mozna tak z tym jezdzic?