Od biedy na zyczenie Aso tez wymieniKL4K50N pisze:JaPrzemcio pisze:zrozumiał ?. Dziękuje za wyjaśnienie. Czyli kurde w NL nikt nie ogarnie mi chyba wymiany oleju w TIP
[A6 C6] Tiptronik wymiana oleju.
To jeÂździj bez zmiany,KL4K50N pisze:nikos, Myślisz, że wymienią? Zaraz sobie zażyczą extra kase, bo niby się nie wymienia w TIP. Ciekawe czy wymienią dynamicznie. W poniedziałek pojadę się zorientować.
A jak sie sypnie kupisz za lekko ponad 2 000 pln uzywke i ja zalejesz nowym olejem
A moze ta wytrzyma ?
nikos pisze:A moze ta wytrzyma ?
No na razie nie mam z nią problemów. Znaczy się nie wiem bo to mój pierwszy automat. Jedno co mogę napisać to to, że czasami wydaje mi się, że jak się jeÂździ tak w przedziałach 1800-2200obr/min to tak jakby było czuć jakieś bicie opon... Ale to raczej nie opony. Gdzieś czytałem, że to może być wywołane właśnie automatem

KL4K50N, to delikatne drżenie/podszarpywanie, może być również spowodowane obecnością glikolu (płyny chłodniczego) w skrzyni biegów - nieszczelność wew. chłodnicy. Tak ja miałem... przebieg niestety nie ma tu wielkiego znaczenia, bo mnie się to stało przy ok. 75kkm... niestety już po gwarancji...
Biorąc powyższe pod uwagę, warto najpierw wykonać tzw. próbę glikolową, aby się nie pchać w, być może zbędne, naprawy... oczywiście to tylko delikatna sugestia, bo każdy przypadek jest inny...
Biorąc powyższe pod uwagę, warto najpierw wykonać tzw. próbę glikolową, aby się nie pchać w, być może zbędne, naprawy... oczywiście to tylko delikatna sugestia, bo każdy przypadek jest inny...