Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z parktronikiem

Elektryka
ODPOWIEDZ
Klawy_Johan

Problem z parktronikiem

Post autor: Klawy_Johan » 25 mar 2013, 11:06

Drodzy Koledzy!

Wybaczcie jeśli się powtarzam ale nie znalazłem podobnego przypadku. Podpinam temat pod elektrykę ze względu na problem związany również z brakiem napięcia na żarówce od wstecznego w lewej lampie. Problem pojawił się jakiś miesiąc temu. Objawił się jako błąd parktornika... ciągły sygnał z głośnika. Brak podglądu graficznego na MMI itd.
Początkowo myślałem, że to znów jedna z czujek padła gdyż faktycznie wcześniej miałem taki problem. Wtedy sprawdziłem w serwisie która padła. Niedziałającą czujkę wymieniłem na nową i wszystko zaczęło znowu hulać. Minęło kilka tygodni i znów ciągły sygnał, mrugająca kontrolka na przycisku włącznika parktronika i oczywiście brak podglądu w MMI. Znów pojechałem do znajomego na skan ale tym razem okazało się, że przyczyną jest brak napięcia na żarówce od światła wstecznego w lewej lampie a to podobno jest przyczyną awarii parktronika. Bezpieczniki są ok. Czujki też. W warsztacie powiedzieli mi, że problem jest w module komfortu gdyż to z niego nie ma zasilania owej żarówki. Znajomy odsyła mnie do ASO. Może tam podjadę ale w ostateczności. <lol> Jeśli coś kręcę to albo Âźle zrozumiałem przekazane informacje albo złe informacje otrzymałem. :/ Nie znam się zupełnie na tym i prosiłbym o poradę. Czy ktoś miał podobny problem a jeśli tak to jak go rozwiązał. Pozdrawiam!

krzycho2626
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: krzycho2626 » 25 mar 2013, 12:52

To co mozesz zrobic to podaj nr bledu z modulu "park asist" i dopiero wtedy ktos moze Ci pomoc.
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja