Wybaczcie jeśli się powtarzam ale nie znalazłem podobnego przypadku. Podpinam temat pod elektrykę ze względu na problem związany również z brakiem napięcia na żarówce od wstecznego w lewej lampie. Problem pojawił się jakiś miesiąc temu. Objawił się jako błąd parktornika... ciągły sygnał z głośnika. Brak podglądu graficznego na MMI itd.
Początkowo myślałem, że to znów jedna z czujek padła gdyż faktycznie wcześniej miałem taki problem. Wtedy sprawdziłem w serwisie która padła. Niedziałającą czujkę wymieniłem na nową i wszystko zaczęło znowu hulać. Minęło kilka tygodni i znów ciągły sygnał, mrugająca kontrolka na przycisku włącznika parktronika i oczywiście brak podglądu w MMI. Znów pojechałem do znajomego na skan ale tym razem okazało się, że przyczyną jest brak napięcia na żarówce od światła wstecznego w lewej lampie a to podobno jest przyczyną awarii parktronika. Bezpieczniki są ok. Czujki też. W warsztacie powiedzieli mi, że problem jest w module komfortu gdyż to z niego nie ma zasilania owej żarówki. Znajomy odsyła mnie do ASO. Może tam podjadę ale w ostateczności.