Lusterko wewnetrzne fotochrom
Lusterko wewnetrzne fotochrom
Witam. Chce zmienic lusterko na fotochrom. Cz trzeba stare odkleic od szyby i kleic nowe? Jesli tak to jak odkleic stare zeby szyby nie uszkodzic?
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego MarasA6 występowały 2 typy mocowania lusterek fotochromowych:
- jedno przeznaczone do samochodów bez czujnika deszczu: opisał je Kolega 'yaro_mir' w tym wątku
- drugie przeznaczone do samochodów z czujnikiem deszczu (zdjęcie zapożyczone z A4, ale samo mocowanie jest takie samo)
ZDJęCIE
O zamianie mocowania przyklejonego do szyby nie słyszałem - operacja wydaje mi się że to dość ryzykowna.
Do podłączenia lusterka, aby działało prawidłowo, potrzebujesz minimum 3 przewodów - GND, +12V po stacyjce oraz +12V z biegu wstecznego (lusterko ma się rozjaśnić jak wrzucisz wsteczny). Opis podłączenia masz tutaj
Element który zaślepia kabelek do lusterka ma numer:
- dla sedana - 4B085759301C
- dla Avanta - 4B985759301C
Cena w ASO w obu przypadkach kształtuje się w granicy 30zł, więc nie wiem czy jest sens szukać używek na allegro.
- jedno przeznaczone do samochodów bez czujnika deszczu: opisał je Kolega 'yaro_mir' w tym wątku
- drugie przeznaczone do samochodów z czujnikiem deszczu (zdjęcie zapożyczone z A4, ale samo mocowanie jest takie samo)
ZDJęCIE
O zamianie mocowania przyklejonego do szyby nie słyszałem - operacja wydaje mi się że to dość ryzykowna.
Do podłączenia lusterka, aby działało prawidłowo, potrzebujesz minimum 3 przewodów - GND, +12V po stacyjce oraz +12V z biegu wstecznego (lusterko ma się rozjaśnić jak wrzucisz wsteczny). Opis podłączenia masz tutaj
Element który zaślepia kabelek do lusterka ma numer:
- dla sedana - 4B085759301C
- dla Avanta - 4B985759301C
Cena w ASO w obu przypadkach kształtuje się w granicy 30zł, więc nie wiem czy jest sens szukać używek na allegro.