[ AVG 1.9 110 KM] Spalanie
[ AVG 1.9 110 KM] Spalanie
Witam, 770km na pełnym zbiorniku do zapalenia rezerwy, nie za dużo troche? 70% miasto,30%trasa..
Dużo zależy też też od temperatury jaka jest na zewnatrz,
u mnie 2,5tdi spala na krótkej trasie kiedy silnik się jeszcze nie dogrzeje okolo 8-8,5. Jednak jak się zagrzeje to można jechać spokojnie i zejść 6-7l
Dodam w trasie na boku zrobiłem 1150km ale mam 2,5 v6, dużo zależy też od jakości paliwa widze to u siebie jak mam shell to auto jedzie ladnie a jak bp to juz nie tak dobrze.
Zrob dluzsza trase i zobaczysz czy spalanie wzroslo czy nie.
u mnie 2,5tdi spala na krótkej trasie kiedy silnik się jeszcze nie dogrzeje okolo 8-8,5. Jednak jak się zagrzeje to można jechać spokojnie i zejść 6-7l
Dodam w trasie na boku zrobiłem 1150km ale mam 2,5 v6, dużo zależy też od jakości paliwa widze to u siebie jak mam shell to auto jedzie ladnie a jak bp to juz nie tak dobrze.
Zrob dluzsza trase i zobaczysz czy spalanie wzroslo czy nie.
Mi się zapaliła rezerwa z pełnego baku tankowanego na shellu po 1255km <szok>. Z czego około 800-900 km było robione w trasie i gdzie mogłem to się starałem na tempomacie średnio 2100-2200 obrotów/min (~110-120 km/h).
Mam 1/2 fisa a więc spalanie mi nie pokazuje, dlatego sam sobie przeliczam.
Zakładając że zbiornik ma 70l, to do przejechanego dystansu dodam ~90-100km tyle ile teoretycznie zrobiło by się na rezerwie (z tego co wyczytałem w innych postach).
Daje nam to 5,16 - 5,20 l/100km <szok>. Dodam że PSJ nie uprawiam.
Jestem strasznie zdziwiony, czy komuś udało się osiągnąć takie spalanie.
Pozdrawiam.
Mam 1/2 fisa a więc spalanie mi nie pokazuje, dlatego sam sobie przeliczam.
Zakładając że zbiornik ma 70l, to do przejechanego dystansu dodam ~90-100km tyle ile teoretycznie zrobiło by się na rezerwie (z tego co wyczytałem w innych postach).
Daje nam to 5,16 - 5,20 l/100km <szok>. Dodam że PSJ nie uprawiam.
Jestem strasznie zdziwiony, czy komuś udało się osiągnąć takie spalanie.
Pozdrawiam.