[A6C6] Lampy przednie(przepalone ledy)
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2010
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
No tak by było najlepsze... Ale samochód jest ciągle potrzebny, dlatego nawet z Dominikiem się umówiłem ze on mi przyśle swoje lampy a ja mu odeśle moje.
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2010
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Kontakt:
Niema na razie winnych póki nie okaże się czemu to nie działa. Z ledów jestem bardzo zadowolony tylko poświęciłem dla nich długie ksenony
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
Witam Koledzy.
Mam pytanko: Czy jak zmienię Bord z literki B na taki z literką N
to czy oprócz ściągnięcia ochrony komponentu coś jeszcze muszę zrobić?
Pytam bo bord z literką N jest po lifcie a moje auto to 2004r.
Chodzi mi o to czy da się nowy bordnetz zakodować po staremu
i czy będzie on dogadywał się z innymi modułami w aucie
Mam zamiar zmienić lampy z halogenowych H7 na lampki od Dominika.
Jednak na moim bordzie z literką B nie mogę zakodować Xenonów(suma poza zasięgiem coś takiego)
Mając okazje kupić borda z N nie chce ryzykować że po zdjęciu ochrony CP coś jeszcze będę musiał zmieniać.
Pozdrawiam
Nice
Mam pytanko: Czy jak zmienię Bord z literki B na taki z literką N
to czy oprócz ściągnięcia ochrony komponentu coś jeszcze muszę zrobić?
Pytam bo bord z literką N jest po lifcie a moje auto to 2004r.
Chodzi mi o to czy da się nowy bordnetz zakodować po staremu
i czy będzie on dogadywał się z innymi modułami w aucie
Mam zamiar zmienić lampy z halogenowych H7 na lampki od Dominika.
Jednak na moim bordzie z literką B nie mogę zakodować Xenonów(suma poza zasięgiem coś takiego)
Mając okazje kupić borda z N nie chce ryzykować że po zdjęciu ochrony CP coś jeszcze będę musiał zmieniać.
Pozdrawiam
Nice
Dzięki poszło PW.Przemcio pisze:Nice_bb, poproś kogoś kto ma VASa albo sam sobie spraw
Możesz zfleszować BORDa aby obsługiwał full opcje tak samo jest z mono FISem fleszujesz Licznik i masz wersje czerwony FIS z cyfrowym prędkościomierzem poszukaj na forum kolega szczerba i johnnyrobert ogarnięci fachowcy od fleszy
Nawet nie wiedziałem, że może być mono-FIS i cyfrowa prędkość na nim. Człowiek całe życie się uczy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dominik
- Moje auto: A7 4K
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
- Skrzynia: S-tronic
A jak wyglada ochrona komponentu po przefleszowaniu stera?Nie wlacza sie?Przemcio pisze:Nice_bb, poproś kogoś kto ma VASa albo sam sobie spraw
Możesz zfleszować BORDa aby obsługiwał full opcje tak samo jest z mono FISem fleszujesz Licznik i masz wersje czerwony FIS z cyfrowym prędkościomierzem poszukaj na forum kolega szczerba i johnnyrobert ogarnięci fachowcy od fleszy
witam
kupiłem bixenon z led do swojej C6 (przerobione tak aby dzialalo wszytsko w moim aucie). Wczesniej miałem zwykłe lampy.
po podłaczeniu wszystko pieknie działa, z tym ze gdy wlaczony jest sam led prawy pasek sie czasem na sekunde sam sciemnia.
odsylalem juz lampe do magika od którego kupilem lampy. Powiedzial ze wszystko jest w najlepszym pozadku... dodam ze dzieje sie to tylko na odpalonym silniku. Gdzie moze lezec problem?? bo działa mi to juz na nerwy.
kupiłem bixenon z led do swojej C6 (przerobione tak aby dzialalo wszytsko w moim aucie). Wczesniej miałem zwykłe lampy.
po podłaczeniu wszystko pieknie działa, z tym ze gdy wlaczony jest sam led prawy pasek sie czasem na sekunde sam sciemnia.
odsylalem juz lampe do magika od którego kupilem lampy. Powiedzial ze wszystko jest w najlepszym pozadku... dodam ze dzieje sie to tylko na odpalonym silniku. Gdzie moze lezec problem?? bo działa mi to juz na nerwy.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2013, 22:02 przez topor77, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam Panowie.
Mam pytanie, ponieważ posiadam Audi A6 Allroad i mam szkodę ups... mam przyznane lampy przednie a chciałbym sobie zamontowac już te po FL z LEDami. Prosze o info co lepiej zrobić - zamówić już te fabrycznie zmienione czy zamówić takie jakie były i je zmodyfikowac. Chciałbym uniknac ewentualnej rozbiórki lamp? CO polecacie ? Pytanie tlyko czy jak zmaówie te już od FL to czy bede w stanie je podpiac - ewentualnie co i jak podpiac aby to działało tak jak należy i aby nie świeciła kontrolka żarówki. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam, pikus_m
Mam pytanie, ponieważ posiadam Audi A6 Allroad i mam szkodę ups... mam przyznane lampy przednie a chciałbym sobie zamontowac już te po FL z LEDami. Prosze o info co lepiej zrobić - zamówić już te fabrycznie zmienione czy zamówić takie jakie były i je zmodyfikowac. Chciałbym uniknac ewentualnej rozbiórki lamp? CO polecacie ? Pytanie tlyko czy jak zmaówie te już od FL to czy bede w stanie je podpiac - ewentualnie co i jak podpiac aby to działało tak jak należy i aby nie świeciła kontrolka żarówki. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam, pikus_m
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
Witam,
Mam do wymiany jeden z Biksenonów skretnych, wpadłem na pomysł dodania przy tym lamp z ledami.
Czy znacie może tego człowieka z allegro ? http://allegro.pl/audi-a6-diody-led-led ... 35041.html
Generalnie koleś zabiera stare lampy pod warunkiem, że nie są połamane uchwyty i za 1400 montuje swoje lampy które są identyczne z tymi które mu się oddaje + listwa LED. Dodatkowo w cenie montuje je do samochodu i daje 6 miesiecy gwarancji.
Pozdrawiam
AreK
Mam do wymiany jeden z Biksenonów skretnych, wpadłem na pomysł dodania przy tym lamp z ledami.
Czy znacie może tego człowieka z allegro ? http://allegro.pl/audi-a6-diody-led-led ... 35041.html
Generalnie koleś zabiera stare lampy pod warunkiem, że nie są połamane uchwyty i za 1400 montuje swoje lampy które są identyczne z tymi które mu się oddaje + listwa LED. Dodatkowo w cenie montuje je do samochodu i daje 6 miesiecy gwarancji.
Pozdrawiam
AreK