[A6C6] Lampy przednie(przepalone ledy)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Witam,
Odświeżam temat gdyż nie znalazłem odpowiedzi na problem z jakim się spotkałem w mojej A6.
Mam model z 2009 roku po Face Liftingu, ale niestety bez ksenonów z ledami (tylko H7). Kupiłem oryginalne lampy ksenonowe z 6 ledami i do tego przejściówki do podłączenia pod instalację H7 (z Bielska Białej).
Przerobiłem instalację zgodnie z tym opisem:
"T10A-6 podlaczasz do pinu T10A-8. Kabel ktory szedl do pinu T10A-8 zostaje we wiazce niepodlaczony
Tniesz kabel wchodzacy do pinu T32C-4 i podlaczasz do T10A-6. Pin T32C-4 zostaje niepodlaczony.
Kabel ktory szedl do pinu T10A-1 podlaczasz do pinu T10A-2. Kabel ktory szedl do pinu T10A-2 zostaje we wiazce niepodlaczony
Tniesz kabel wchodzacy do pinu T32C-15 i podlaczasz do T10A-1. Pin T32C-15 zostaje niepodlaczony."
Przekodowałem borda na czwartą cyfrę na 6 (próbowałem też 9) Mam borda z literką N.
Kierunkowskazy oryginalnie w lusterkach.
Po tych przeróbkach efekt jest taki że ledy w lampach świecą się (ale tak jakby nie z pełną mocą i nie przyciemniają się po włączeniu kierunkowskazów), ale nie działają światła długie (ani na ksenonie nie podnosi się przesłona, ani H7 nie zapala się), a na zegarach zaświeca się lampka od długich.
Czy w modelu od 2009 roku nie należy inaczej przerobić instalację żeby wszystko działało?
Może któryś z kolegów zna rozwiązanie?
Odświeżam temat gdyż nie znalazłem odpowiedzi na problem z jakim się spotkałem w mojej A6.
Mam model z 2009 roku po Face Liftingu, ale niestety bez ksenonów z ledami (tylko H7). Kupiłem oryginalne lampy ksenonowe z 6 ledami i do tego przejściówki do podłączenia pod instalację H7 (z Bielska Białej).
Przerobiłem instalację zgodnie z tym opisem:
"T10A-6 podlaczasz do pinu T10A-8. Kabel ktory szedl do pinu T10A-8 zostaje we wiazce niepodlaczony
Tniesz kabel wchodzacy do pinu T32C-4 i podlaczasz do T10A-6. Pin T32C-4 zostaje niepodlaczony.
Kabel ktory szedl do pinu T10A-1 podlaczasz do pinu T10A-2. Kabel ktory szedl do pinu T10A-2 zostaje we wiazce niepodlaczony
Tniesz kabel wchodzacy do pinu T32C-15 i podlaczasz do T10A-1. Pin T32C-15 zostaje niepodlaczony."
Przekodowałem borda na czwartą cyfrę na 6 (próbowałem też 9) Mam borda z literką N.
Kierunkowskazy oryginalnie w lusterkach.
Po tych przeróbkach efekt jest taki że ledy w lampach świecą się (ale tak jakby nie z pełną mocą i nie przyciemniają się po włączeniu kierunkowskazów), ale nie działają światła długie (ani na ksenonie nie podnosi się przesłona, ani H7 nie zapala się), a na zegarach zaświeca się lampka od długich.
Czy w modelu od 2009 roku nie należy inaczej przerobić instalację żeby wszystko działało?
Może któryś z kolegów zna rozwiązanie?
Poruszyło się coś koledzy w temacie
Lewa strona moich led'ów całkowicie przestała działać.
Lepiej jest wyemienić lampę na nową z ledami czy przesłać obecną przepaloną do fachowca z Piły??
Drugie pytanie, to czy fachowiec z Piły montuje dledy podobne do oryginalnych w barwie??, bo tak jak wspomniałem prawa strona świeci prawidłowo.
Poproszę o numer do w.w. fachowca na pv.
Dziękuję za pomoc koledzy.

Lewa strona moich led'ów całkowicie przestała działać.
Lepiej jest wyemienić lampę na nową z ledami czy przesłać obecną przepaloną do fachowca z Piły??
Drugie pytanie, to czy fachowiec z Piły montuje dledy podobne do oryginalnych w barwie??, bo tak jak wspomniałem prawa strona świeci prawidłowo.
Poproszę o numer do w.w. fachowca na pv.
Dziękuję za pomoc koledzy.
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Mam pytanie do LEDowców 
na pozycji:
0 - świecą się mocno ledy
AUTO - świecą się mocno ledy, albo xenony i tył.
POSTÓJ - święcą się delikatnie ledy i świeci się tył
MIJANIA - świecą się delikatnie ledy, ksenony i tył.
A teraz pytanie brzmi - jak zrobić, żeby świeciły się cały czas mocno ledy i tył ? Przekodować którąś pozycję ?
W takie zimowe dni, wole mieć też tylne światła włączone, żeby mi nikt w dupsko nie wjechał... Ale znowu delikatny postój czasami za słabo świeci jak zasunie śniegiem...

na pozycji:
0 - świecą się mocno ledy
AUTO - świecą się mocno ledy, albo xenony i tył.
POSTÓJ - święcą się delikatnie ledy i świeci się tył
MIJANIA - świecą się delikatnie ledy, ksenony i tył.
A teraz pytanie brzmi - jak zrobić, żeby świeciły się cały czas mocno ledy i tył ? Przekodować którąś pozycję ?
W takie zimowe dni, wole mieć też tylne światła włączone, żeby mi nikt w dupsko nie wjechał... Ale znowu delikatny postój czasami za słabo świeci jak zasunie śniegiem...
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
no tak podejrzewałem
Spoko luz... A tak już leniwsko zapytam - na którym przełączniku będzie ten tryb ? Na 0 ?

kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
mateoosh pisze:sciemnianie przy miganiu bedzie od 279M, K to minimum aby zakodowac LED w dziennych (niewazne czy lampy RS6 czy zwykle po lifcie). Wtedy dziala tylko sciemnianie pozycyjne<>dzienne.
Sama wymiana ILMa nie wystarczy, bo sterownanie PWMem dla LED idzie z wyjscia T10a8, wiec trzeba jeszcze kable przelozyc przy ILMie. No chyba, ze ktos lubi miec dopiete te dodatkowe boxy co na alledrogo sprzedaja. ILM M/N mozna jeszcze zakodowac na wysterowanie przez boczne kierunki, ale to tylko pewnie w USA sie przydaje.
Wiec wsadzasz minimum K, przekladasz 2 kable przy ILM, zmieniasz 4 cyfre od konca na 5 podlaczasz lampy i juz masz szybsza fure
witam podpowiesz jakie 2 kable zmianic przy ILM???
asia1808
- stinger
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
Bo Dominik zajmuje się modyfikacja bebechów lampki tak że cała zabawa przełożenia jest jak wiesz bajką. Tak czytam te problemy Asi i ponawiam stwierdzenie, że akutat w tym modzie wybrałbym (co tez uczyniłem) Dominikowe cudeńka, które za nic wyglądem i działaniem nie ustępują oryginałowi, a ich instalacja jest bezproblemowa.Przemcio pisze:A co z instalacją która robi dominik ? Ja mam od niego lampy działa jak w orginale i żadnych kabelków mi przy ILM nie zmieniał
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Podnosi Ci się przesłona na xenonach czy długie świecią tylko H7 w miejscu postojowych ?Przemcio pisze:A co z instalacją która robi dominik ? Ja mam od niego lampy działa jak w orginale i żadnych kabelków mi przy ILM nie zmieniał
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Witam Panowie i Panie, potrzebuje informacji, mam u siebie bixenony nie skrętne ale z dynamicznym auto poziomowaniem podczas jazdy i chce wymienić na takie same tylko ze poliftowe z listwa 6 led. Teraz jeśli zakupie lampy kompletne nowe poliftowe z żarnikami przetwornicami i tak dalej to tylko pozostaje mi założenie ich zamiana pinów w bordzie K i kodowanie????
1. Czy wtedy działa ściemnianie - pozycja, dzienne, pozycja + xenon i kierunki , czy może tak samo tylko bez kierunków
2. Czy sciemnianie pzy kierunkach jest wymagane jakos prawnie czy tez nie????
pozdro
P.S Oto co mi wyskoczylo w kodzie wyposazenia po rozkodowaniu VIN-u jesli chodzi o swiatła
8Q3 LWR ----> AUTOMATIC HEADLIGHT RANGE ADJUSTMENT DYNAMIC (SELF ADJUSTING WHILE DRIVING)
I tu tez mam zgryza niezłego bo jak jadę to wydaje mi się że moje światła lekko skręcają!! <szok>
1. Czy wtedy działa ściemnianie - pozycja, dzienne, pozycja + xenon i kierunki , czy może tak samo tylko bez kierunków
2. Czy sciemnianie pzy kierunkach jest wymagane jakos prawnie czy tez nie????
pozdro
P.S Oto co mi wyskoczylo w kodzie wyposazenia po rozkodowaniu VIN-u jesli chodzi o swiatła
8Q3 LWR ----> AUTOMATIC HEADLIGHT RANGE ADJUSTMENT DYNAMIC (SELF ADJUSTING WHILE DRIVING)

I tu tez mam zgryza niezłego bo jak jadę to wydaje mi się że moje światła lekko skręcają!! <szok>
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
No to albo mi zapomniał dołożyć jakiegoś modułu/silniczka albo coś jest źle zakodowane. Od początku nie działało tylko teraz to zauważyłem bo mam niebieskie xenony a długie świecą dalej na żółto 
Dominik chyba jest troche zapracowany bo od miesiąca sie nie umiem dodzwonic

Dominik chyba jest troche zapracowany bo od miesiąca sie nie umiem dodzwonic

kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!