[ A6 C5] Stożek czy Turbinka Audi A6 C5 2.4
[ A6 C5] Stożek czy Turbinka Audi A6 C5 2.4
witam
1. Pytanie 1:
mam dylemat co lepiej wstawić Filtr Stożkowy czy taką turbinke http://moto.allegro.pl/turbinka-x-2-tur ... 90562.html i w razie montażu jak zamontować ten stożek czy to cos skomplikowanego?
2. Pytanie 2:
czy warto wstawić program (mape) zwiekszającą o 25 KM do Audi A6 C5 2.4+lpg
1. Pytanie 1:
mam dylemat co lepiej wstawić Filtr Stożkowy czy taką turbinke http://moto.allegro.pl/turbinka-x-2-tur ... 90562.html i w razie montażu jak zamontować ten stożek czy to cos skomplikowanego?
2. Pytanie 2:
czy warto wstawić program (mape) zwiekszającą o 25 KM do Audi A6 C5 2.4+lpg
ani stozek ani turbinka :D stozek nic nie da po za dzwiekiem, a ta turbinka to wynalazek dla latwowiernych.
Co do programu w wolnossaku to tez bym odpuscil, bylo juz milion tematow dotyczacych programu w wolnossakach.Malo tego, 25 koni ?:D:D: nie bede tego komentowal.
Odpusc sobie i ciesz sie wygodnym autem, chcesz szybkie auto kup sportowe auto, albo limuzyne z silnikiem na turbinie wtedy mozesz myslec aby cos dlubac.
Co do programu w wolnossaku to tez bym odpuscil, bylo juz milion tematow dotyczacych programu w wolnossakach.Malo tego, 25 koni ?:D:D: nie bede tego komentowal.
Odpusc sobie i ciesz sie wygodnym autem, chcesz szybkie auto kup sportowe auto, albo limuzyne z silnikiem na turbinie wtedy mozesz myslec aby cos dlubac.
1.8T MrcZk'a hybryda itd
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam 
Też nabyłem 2.4 i przechodzą mnie myśli o chip...myślę że nawet ok.12% przyrostu mocy da się odczuc oczywiście d..y nie urwie ale zawsze coś,wszystko zależy od fantazji i grubości portfela
...sorki ale wiatraczek wygląda jak z odpustu i nawet po pijaku bym się nie skusił , a zamiast stożka po prostu sportowy filtr tzn.wkład w miejsce oryginalnego-moje zdanie.
Pozdro
Maniek![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)

Też nabyłem 2.4 i przechodzą mnie myśli o chip...myślę że nawet ok.12% przyrostu mocy da się odczuc oczywiście d..y nie urwie ale zawsze coś,wszystko zależy od fantazji i grubości portfela

Pozdro
Maniek
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Kiedyś tam po prostu 
Jest jeszcze QQ+2 - 4x4

Jest jeszcze QQ+2 - 4x4
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
dawidm24, Już się kolejny raz nie będę rozpisywał na forum odnośnie prób zwiększania mocy w wolnossakach. Teraz napiszę tylko chcesz mieć żwawszego wolnossaka?
Kanapa, siedzenie i wszelkie plastiki, obicia, gąbki i wykładziny won i większego kopa będziesz miał niż cudowanie z wiatraczkami (Czy wiecie jakie na forum Dacii przyrosty tam mieli
) stożkami, boosterami do paliw itd.
25KM więcej? Nic nie odczujesz poza częstszymi wizytami na stacji paliw... Bo w wolnossaku tylko dawkowanie paliwa można zwiększyć.
Kanapa, siedzenie i wszelkie plastiki, obicia, gąbki i wykładziny won i większego kopa będziesz miał niż cudowanie z wiatraczkami (Czy wiecie jakie na forum Dacii przyrosty tam mieli

25KM więcej? Nic nie odczujesz poza częstszymi wizytami na stacji paliw... Bo w wolnossaku tylko dawkowanie paliwa można zwiększyć.
-
- Forum Audi A6 / A7
robertukf pisze:amario76, zapomnij o 12 % auta bez doładowania nie sa az tak podatne na zwiększanie mocy jak te uturbione. generalnie szkoda kasy na "poprawianie" wolnossaka
"robertukf" pewnie masz racje i pewnie sobie odpuszczę bo w Norwegi i tak nie ma uciechy z mocy i nie narzekam myślałem po prostu coś dodac

Kiedyś tam po prostu 
Jest jeszcze QQ+2 - 4x4

Jest jeszcze QQ+2 - 4x4
dawidm24, Odpuść sobie takie wynalazki,jak już to zainwestuj w dobry filtr powietrza może być stożek,mocy raczej nie podniesie ale fajnie ''pomruczy''przy przyśpieszaniu.
Ps;jedyna modyfikacja w tym motorku do pozyskania dodatkowego kucyka to wycięcie katalizatorów
Ps;jedyna modyfikacja w tym motorku do pozyskania dodatkowego kucyka to wycięcie katalizatorów

Mody za przyzwoleniem mojej żonki :
-
- Forum Audi A6 / A7