Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AFB 2.5 150 KM] Ustawienie rozrządu a wtrysk paliwa.

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
mozampa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AFB 2.5 150 KM] Ustawienie rozrządu a wtrysk paliwa.

Post autor: mozampa » 16 mar 2013, 16:27

Witam szanowne grono!
Moje pytanie brzmi, czy niepoprawne ustawienie rozrządu może spowodować brak wtrysku paliwa? Czy niezależnie od przestawienia rozrządu (np o ząb) paliwo pojawi się na wtryskach, tyle że w niewłaściwym zupełnie momencie (co oczywiście uniemożliwi rozruch silnika). Proszę tylko o konkretną odpowiedź, bo odpowietrzanie układu itp przerobiliśmy dokładnie i jedyne co zostało to uszkodzenie pompy lub złe ustawienie rozrządu.

BadBoyKing
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BadBoyKing » 16 mar 2013, 18:09

Kolego jesli chcesz wykluczyc pompe i nie posiadasz kabelka z vag-iem wez sobie jakaszarowke o bardzo niskim napieci np z podswietlania deski rozdzielczej lub tablicy, wyprowadz dwa przewody ktore zakoncz np rzylutowaniem igiel i wbij sie w przewody od zasilania pompy (wychodzace z sterownika pompy) i niech ktos zakreci rozrusznikiem. Jezeli zajazy znaczy ze pompa funkcjonuje. Jest to stary sprawdzony sposob ktorym wykluczysz miejmy nadzieje jedno z powyzszych. <okok>

mozampa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mozampa » 17 mar 2013, 15:29

Vag nie wyrzuca żadnego błędu pompy, ale dziwi mnie, że po odkręceniu wtrysków nie ma siknięć paliwa tam a jedynie wycieki słabiutkie podczas kręcenia. Cóż, na dniach się wyjaśni, szwagier zrzuci przód i sprawdzi czy rozrząd nie jest skopany i ewentualnie ustawi go poprawnie.

BadBoyKing
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BadBoyKing » 17 mar 2013, 15:34

A probowales odpalac doprowadzajac paliwo bezposrednio z butelki do pompy?

mozampa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mozampa » 19 mar 2013, 06:39

Pompa wyjęta. Na dniach pójdzie do sprawdzenia do jakiegoś serwisu Bosch w mojej okolicy. Jak tylko się wyjaśni co z nią jest, powrócę do tematu.

[ Dodano: 2013-04-03, 21:37 ]
no i sprawa się wyjaśniła. pompa odwiedziła warsztat w Pisarzowicach i końcu, po tylu dniach usłyszałem dziś miły pomruk mojej V6-ki. Na szczęscie sterownik był ok, więc cena naprawy znośna. Kąt wtrysku ustawiony jak należy i maszyna gwizda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja