Mam pytanie odnosnie zegarów. Mianowicie od zakupu mego pojazdu szaleją mi wskazówki temp oraz poziomu paliwa. poprzedni właściciel mnie o tym informował i postanowiłem się tym zająć. Problem jest mianowicie taki, że po starcie silnika rano wskazówka wskazuje 90st juz po ok 2min, Po kolejnych 5min jest 120st, oczywiście komp informuje o przegrzanym silniku. Sprawdzałem temp silnika i wszystko jest w normie. Czasami jak przyłoże z liścia w deskę rozdzielczą wskazówka opada by po chwili wrócić do 120st. Natomiast wskazówka od poziomu paliwa wskazuje raz pół baku lub cały, innym razem podąża za wskazówką temp, a jeszcze innym razem skacze w rytm muzyki

Chciałbym sie od was dowiedzieć jakie są wasze opinie na ten temat, czy może ktoś miał podobną sytuacje? Jak można stwierdzić usterkę zegarów i czy da się je naprawić czy szukać zamiennika? Dodam jeszcze, że jest to anglik i poprzedni właściciel zmienił wskazania licznika z mil na km. Może coś popierdzielił przy zmianie - czy jest taka możliwość?
Dzięki
Pzdr