przepływka wypięta i żadnej róznicy, po skasowaniu błędów nie chce jechać na benzynie do chwili kiedy przełączy się w tryb awaryjny, wtedy jakoś jedzie.
[ Dodano: 2013-03-30, 13:11 ]
czy ktoś w 3misście może mi auto do Vaga podpiąć i zdiagnozować które gówno nalezy wymienić ?:) od razu mówię, że warsztatom dziekuję
[ Dodano: 2013-04-07, 11:48 ]
przyczyna chyba znaleziona...i to nie żadnym Vagiem a kombinerkami
Jak zaciskam powrót paliwa to auto piknie chodzi i piknie się wkręca na obroty a jak go puszczę to muli i łapie błędy
Myślę, że to regulator ciśnienia paliwa, kupię, zamontuję, dam znać
pozdrawiam
[ Dodano: 2013-04-09, 10:43 ]
top nie regulator.......

po wymianie i skasowaniu błędów dalej się nie wkręca i wywala za ubogo. Powrót zaciśnięty i jest ok. Teraz sprawdzę pompę paliwa i wtryski
[ Dodano: 2013-04-09, 18:19 ]
ciśnienie na listwie 3,5 bara, po naciśnięciu gazu wzrasta do 4.0 barów więc jest ok. Po skasowaniu błędu bank1 mieszanka za uboga auto nie chce jeÂździć dopóki nie wejdzie w tryb awaryjny, wtedy jedzie. <font color='red'><b>censored</b></font> mnie strzela....
[ Dodano: 2013-04-10, 13:06 ]
Dziś jadę do gdyni do kolegi "Gobasu" który zaoferował pomoc w diagnozie, trzymac kciuki
[ Dodano: 2013-04-11, 20:08 ]
ku#@% mać!! Sonda nowa, wskazania prawidłowe, przepływka śmiga, lewego powietrza nie ma a auto łapie błąd bank1/korekta długotrwała mieszanki-mieszanka za uboga. Nie wiem już co jeszcze mogę zrobić. Po skasowaniu blędu auto nie chce się wkręcać dopiero po wejściu w tryb serwisowy jakoś jedzie ale bez szału. Ciśnienie na listwie jest ok, regulator ciśnienia na listwie wymieniony. H E L P..................................nie wiem gdzie dalej szukać. Jutro wyjmę listwę wtryskową i wyczyszczę wtryski ultradÂźwiękami jak się da. Rozrząd sprawdziłem i jest na znakach. Pomóżcie, dajcie jakieś sugestie.
[ Dodano: 2013-04-12, 10:45 ]
może mam już nierozsądne pomysły ale czy to może być uszkodzony ECU?.....heh. Dziś po skasowaniu błędów jak zapalił to zgasł po kilku sekundach, dusił się jak zwykle. Odpalałem kilka razy żeby złapał temperaturę i przerzucił na lpg. Wtedy dopiero kulawo ruszył i po kilku kilometrach wszedł w tryb serwisowy co pozwala na jako takie poruszanie sie.
[ Dodano: 2013-04-12, 15:29 ]
wtryski wyjęte i umyte w myjce ultradÂźwiękowej, sprawdzone i działają. Czy ktos z Was wie może co wpływa na pracę wtryskiwaczy? nielicząc samego ECU bo ten chyba jest ok skoro błędów nie wywala
[ Dodano: 2013-04-16, 07:48 ]
poddaje się....do dupy z takim samochodem
[ Dodano: 2013-04-22, 08:06 ]
przepływka